ΧΡΗΜΑ

Τουρισμός για όλους: Έγινε η κλήρωση των voucher - Πού εξαργυρώνονται

Τουρισμός για όλους: Έγινε η κλήρωση των voucher - Πού εξαργυρώνονται
Οι νέοι δικαιούχοι θα μπορούν χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους μέχρι το τέλος Ιουνίου INTIME

Συνολικά 400.000 δικαιούχοι έχουν αποκτήσει την ψηφιακή κάρτα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους», μετά και τη νεότερη κλήρωση του υπουργείου Τουρισμού με την οποία κληρώθηκαν 125.000 νέοι δικαιούχοι.

Το πρόγραμμα με προϋπολογισμό άνω των 60 εκατ. ευρώ, προσφέρει επιδότηση διαμονής 150 ευρώ ανά δικαιούχο και 200 ευρώ σε δικαιούχους ΑμεΑ, μέσω voucher, το οποίο θα μπορεί να εξαργυρωθεί σε όλα τα ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλους τους προορισμούς της χώρας, ενώ η καταβολή γίνεται άμεσα σε όλους τους παρόχους υπηρεσιών.

Οι νέοι δικαιούχοι θα μπορούν να ενεργοποιήσουν και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν την κάρτα τους μόλις λάβουν το σχετικό μήνυμα ενεργοποίησης από την αρμόδια υπηρεσία, ενώ τα voucher του προγράμματος μπορούν να εξαργυρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Η στρατηγικής για τουρισμό 356 ημέρες το χρόνο

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε:

«Η αξιοποίηση των καρτών σε μήνες off season ενισχύει σημαντικά τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων αλλά και γενικότερα τις τοπικές οικονομίες (εστίαση, εμπόριο, πρωτογενή τομέα) στους χειμερινούς προορισμούς της χώρας, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για τουρισμό και τις 356 ημέρες του έτους.

Με το "Τουρισμός για Όλους" βοηθήσαμε συνολικά έως τώρα 400.000 οικογένειες να κάνουν διακοπές ή ολιγοήμερες εξορμήσεις, ενώ διασφαλίσαμε τη συνέχεια του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι το 2025».

Συνολικά 125.000 νέοι δικαιούχοι αποκτούν την ψηφιακή κάρτα του προγράμματος "Τουρισμός για όλους", όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Ο κ.Οικονόμου ανέφερε συγκεκριμένα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ