ΧΡΗΜΑ

«Καλάθι νοικοκυριού»: Μειωμένες ή σταθερές οι τιμές στο 91% των προϊόντων

«Καλάθι νοικοκυριού»: Μειωμένες ή σταθερές οι τιμές στο 91% των προϊόντων
Aπό τα 882 προϊόντα, οι τιμές στα 78, παρουσίασαν αύξηση, στα 70 μείωση και στα 734 παρέμειναν σταθερές. INTIME / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν σήμερα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές στο 91% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Kαλάθι του Nοικοκυριού».

«Η μέση τιμή του «Καλαθιού» παραμένει σταθερή» σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, από το σύνολο 882 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα:

-στα 70, ποσοστό 8%, η τιμή μειώθηκε,

-στα 734, ποσοστό 83%, η τιμή παρέμεινε σταθερή

-και σε 78, ποσοστό 9%, η τιμή αυξήθηκε

Eν τω μεταξύ τις επόμενες μέρες αναμένονται οι ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργείου σχετικά με τις νέες κατηγορίες προϊόντων που θα προστεθούν αλλά και για το «καλάθι της Σαρακοστής» το οποίο θα εφαρμοστεί λίγο πριν από την Καθαρά Δευτέρα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το αρμόδιο υπουργείο, οι κατηγορίες του «καλαθιού» θα αυξηθούν σε 60, από 51 που είναι σήμερα καθώς σχεδιάζεται να προστεθούν προϊόντα όπως: το μοσχαρίσιο κρέας, το γάλα μακράς διάρκειας, επιπλέον κατηγορίες τυριών, συγκριμένοι τύποι οσπρίων αλλά και ενδεχομένως νέες κατηγορίες όπως η σοκολάτα και τα αναψυκτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ