ΧΡΗΜΑ

Alpha Bank: Νέες προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3%

Alpha Bank: Νέες προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκιο έως και 3%
Το Alpha Πρόοδος Plus παρέχει τους τόκους ανά τρίμηνο, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα αύξησης του ποσού κατάθεσης, αλλά και η ευελιξία για διακοπή, στο τέλος κάθε τριμήνου INTIME NEWS

Νέα καταθετικά προϊόντα αποδόσεις που φτάνουν ακόμα και το 3% διαθέτει η Alpha Bank.

Αναλυτικά η τράπεζα αναβάθμισε το πρόγραμμα Alpha Πρόοδος Plus, το οποίο αφορά προθεσμιακές καταθέσεις διάρκειας 12 και 24 μηνών, δίνοντας τη δυνατότητα στον καταθέτη να «κλειδώσει» ιδιαίτερα ελκυστικές αποδόσεις, οι οποίες αυξάνονται σταδιακά κάθε τρίμηνο, φθάνοντας έως και 3%, ανάλογα με το ποσό και τη διάρκεια της κατάθεσης.

Το νέο πρόγραμμα, που είναι διαθέσιμο από την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου περιλαμβάνει επιτόκια υψηλότερα κατά 0,80% έως 1,00% σε σχέση με το ισχύον πρόγραμμα, διασφαλίζοντας ανταγωνιστικές αποδόσεις στο νέο οικονομικό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, το Alpha Πρόοδος Plus παρέχει τους τόκους ανά τρίμηνο, ενώ προσφέρεται η δυνατότητα αύξησης του ποσού κατάθεσης, αλλά και η ευελιξία για διακοπή, στο τέλος κάθε τριμήνου, χωρίς κόστος.

Πρόκειται για προθεσμιακές καταθέσεις με ελκυστικές αποδόσεις ανάλογα με το ποσό κατάθεσης:

• Alpha Πρόοδος Plus 12 μηνών με επιτόκιο έως 3% και μέσο επιτόκιο από 1,25% έως 1,75%

• Alpha Πρόοδος Plus 24 μηνών με επιτόκιο έως 3% και μέσο επιτόκιο από 1,50% έως 2,00%.

Και νέα αμοιβαία κεφάλαια

Παράλληλα, για τις αποταμιευτικές ανάγκες των Πελατών με μέσο και μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα, η Alpha Bank διαθέτει σειρά Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Alpha Asset Management αλλά και ξένων οίκων.

Ήδη από τον Ιανουάριο του 2023, διατίθεται το Alpha Target Maturity I 2028 ομολογιακό Αμοιβαίο Κεφάλαιο της Alpha Asset Management, που με χαρακτηριστικά, όπως η διανομή μερίσματος 3% για το πρώτο έτος και συμμετοχή από μόλις 1.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε μέσα σε ένα μήνα έχει ξεπεράσει τα 360 εκατ. ευρώ, ενώ σύντομα η Alpha Asset Management αναμένεται να παρουσιάσει και νέα προϊόντα αντίστοιχων αποδόσεων.

Τέλος, για τους Πελάτες οι οποίοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν μακροπρόθεσμα το κεφάλαιό τους, είναι διαθέσιμα μια σειρά από τραπεζοασφαλιστικά προγράμματα Unit Linked ή εγγυημένου κεφαλαίου. Ανάμεσα τους ένα νέο πρόγραμμα εφάπαξ αποταμίευσης της AlphaLife, 10ετούς διάρκειας με εγγύηση κεφαλαίου στην λήξη. Το πρόγραμμα παρέχει εγγυημένο επιτόκιο 2%, εξασφαλίζοντας παράλληλα τους δικαιούχους σε περίπτωση απρόσμενων γεγονότων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ