ΧΡΗΜΑ

«Καλάθι του νοικοκυριού» και στην Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών για τη Σαρακοστή

«Καλάθι του νοικοκυριού» και στην Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών για τη Σαρακοστή
Για όλη την περίοδο της Σρακακοστής θα εφαρμοστεί το «καλάθι του νοικοκυριού» και στην Βαρβάκειο - Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών, Eurokinissi

Την έναρξη -πιλοτικά - από σήμερα του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» στην Βαρβάκειο - Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών, για όλη την περίοδο της Σαρακοστής ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνω ότι κατόπιν συμφωνίας με την Κεντρική Ιχθυαγορά Αθηνών και τον Πρόεδρό της κ. Βασίλη Σίμο ξεκινάμε από σήμερα πιλοτικά «Καλάθι του Νοικοκυριού» για όλα τα σαρακοστιανά είδη» επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, «το σημαντικό είναι ότι πρώτον, πετύχαμε σημαντικές μειώσεις τιμών σε σχέση με πέρυσι, άρα εξοικονόμηση για τον καταναλωτή και δεύτερον, εβδομαδιαία παρακολούθηση των τιμών καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής έτσι ώστε να αποφύγουμε αυξήσεις σε αυτές τις τιμές. Εκτιμούμε ότι η πρωτοβουλία μας αυτή και θα αγκαλιαστεί από τους καταναλωτές και θα βρει μιμητές και από άλλες ιχθυαγορές στην Ελλάδα και θα πιέσει γενικά τις τιμές προς τα κάτω».

Στον πίνακα που έδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης στη δημοσιότητα και ισχύει από αύριο έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2023 παρατίθενται αναλυτικά οι τιμές ανά κιλό που διαμορφώνονται στα θαλασσινά καθώς και οι τιμές που ίσχυαν πέρσι.

Υπενθυμίζεται πως από σήμερα έχει τεθεί σε ισχύ και το «καλάθι της Σαρακοστής» στα σούπερ μάρκετ καθώς στα προϊόντα του «καλαθιού» έχουν προστεθεί, ο χαλβάς, οι νηστίσιμες σαλάτες και δύο κατηγορίες κατεψυγμένων θαλασσινών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ