ΧΡΗΜΑ

ΔΥΠΑ: Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής - Από σήμερα οι εγγραφές

ΔΥΠΑ: Δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής - Από σήμερα οι εγγραφές
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από σήμερα, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 αποκλειστικά ηλεκτρονικά Pixabay

Μια νέα καινοτόμα ψηφιακή υπηρεσία για όλους τους πολίτες που αναζητούν εργασία εισάγει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με την υλοποίηση δωρεάν διαδικτυακών εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής από εξειδικευμένα στελέχη.

Συγκεκριμένα, η υλοποίηση δωρεάν διαδικτυακών εργαστηρίων αφορά στις εξής θεματικές ενότητες:

  • Πώς να δημιουργήσω ένα αποτελεσματικό βιογραφικό;

Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη δομή και τους κανόνες σύνταξης του βιογραφικού σημειώματος και της συνοδευτικής επιστολής. Παράλληλα, παρουσιάζονται ενδεικτικοί τρόποι και στρατηγικές προκειμένου τα δύο αυτά έγγραφα να είναι στοχευμένα προς μία θέση εργασίας.

  • Πώς να προετοιμαστώ σωστά για μια συνέντευξη;

Στο εργαστήριο παρουσιάζονται τα σημαντικά βήματα προετοιμασίας του υποψηφίου πριν τη συνέντευξη εργασίας, κρίσιμα σημεία κατά τη διάρκεια της συνέντευξης καθώς και οι ενέργειες στις οποίες προβαίνει ο υποψήφιος μετά την ολοκλήρωσή της. Αναφέρονται ενδεικτικές στρατηγικές για τη διαχείριση ερωτήσεων που συχνά θέτουν δυσκολίες καθώς και αποτελεσματικοί τρόποι παρουσίασης του επαγγελματικού εαυτού.

  • Ποια είναι τα βήματα για μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιδέα;

Η υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας είναι μία πρόκληση. Το κλειδί για την επιτυχία είναι η σωστή προετοιμασία. Η επιχειρηματική ιδέα είναι η αρχή. Το επόμενο βήμα είναι να βεβαιωθείτε ότι η ιδέα μπορεί να δημιουργήσει εμπορική αξία. Στόχος του εργαστηρίου είναι να παρουσιαστούν τα κρίσιμα ερωτήματα που αν τα απαντήσετε θα αισθανθείτε πιο σίγουροι ότι η επιχειρηματική σας ιδέα μπορεί να μετατραπεί σε επιχειρηματική ευκαιρία.

Σημειώνεται πως μετά την υποβολή της αίτηση συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν στο e-mail τους σύνδεσμο link για την παρακολούθηση του εργαστηρίου που επέλεξαν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από σήμερα, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 αποκλειστικά ηλεκτρονικά (κλικ εδώ)

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων είναι το εξής:

Στο κάθε εργαστήριο διάρκειας 2 ωρών θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων συμμετοχής (έως 50 άτομα) και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής της συμμετοχής.

Η πλατφόρμα θα παραμένει ανοιχτή μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων ανά εργαστήριο και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε παραπάνω από ένα εργαστήρια, εφόσον το επιθυμούν.

Στόχος των εργαστηρίων είναι οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν και να ενεργοποιηθούν στην αναζήτηση κατάλληλης θέσης εργασίας και να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς και να ενισχυθεί η απασχολησιμότητά τους μέσω ενός αποτελεσματικού βιογραφικού και της κατάλληλης προετοιμασίας για συνεντεύξεις με επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ