ΧΡΗΜΑ

«Κλείδωσαν» οι αποζημιώσεις για τα ροδάκινα - Από 70 έως 150 ευρώ/στρέμμα

«Κλείδωσαν» οι αποζημιώσεις για τα ροδάκινα - Από 70 έως 150 ευρώ/στρέμμα
Η ρύθμιση αφορά 246.315 παραγωγικά στρέμματα και περιλαμβάνει όσους παραγωγούς βερίκοκων, ροδάκινων, νεκταρινιών δεν έχουν ήδη λάβει αντίστοιχη αποζημίωση EUROKINISSI

Με 70 ευρώ ανά στρέμμα θα αποζημιωθούν οι παραγωγοί βερίκοκων, ροδάκινων, νεκταρινιών στην Ημαθία, την Πέλλα, τη Φλώρινα, τη Λάρισα και την Κοζάνη.

Η αποζημίωση αφορά τις συνέπειες που αντιμετώπισαν οι παραγωγοί λόγω της ενεργειακής κρίσης και το αίτημα δέσμευσης του ποσού προωθήθηκε σήμερα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο υπουργείο Οικονομικών.

Η ρύθμιση αφορά 246.315 παραγωγικά στρέμματα και περιλαμβάνει όσους παραγωγούς δεν έχουν ήδη λάβει αντίστοιχη αποζημίωση. Στο ίδιο αίτημα περιλαμβάνεται δέσμευση ποσού για αποζημίωση για ζημιές λόγω βροχοπτώσεων του καλοκαιριού στις ίδιες περιοχές και για τις ίδιες καλλιέργειες.

Δύο πληρωμές

Όσοι παραγωγοί είναι δικαιούχοι και των 2 μέτρων θα λάβουν συνολικά 150 ευρώ (70 ευρώ και 80 ευρώ) ανά παραγωγικό στρέμμα για τα επιτραπέζια ροδάκινα, τα βερίκοκα και τα νεκταρίνια και 135 ευρώ (70 ευρώ + 65 ευρώ) για τα ροδάκινα μεταποίησης. Το 2ο μέτρο αφορά 177.141 παραγωγικά στρέμματα.

Σημειώνεται ότι σε όλα τα παραπάνω μέτρα αποζημίωσης στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες καταβάλλεται το 50% της προβλεπόμενης αποζημίωσης.

«Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους παραγωγούς που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και της ενεργειακής κρίσης» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ