ΧΡΗΜΑ

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις του διαγωνισμού για την Πυροσβεστική Ακαδημία - Η διαδικασία

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις του διαγωνισμού για την Πυροσβεστική Ακαδημία - Η διαδικασία
Αναλυτικά τα βήματα και όσα πρέπει να γνωρίζετε EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Την Δευτέρα 13/3 ξεκινούν οι αιτήσεις των υποψηφίων για τις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Οι αιτήσεις αφορούν στην εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024, μέσω της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την προκήρυξη διαγωνισμού που εξέδωσε το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, η ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Μετά την ηλεκτρονική υποβολή της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, η υποβολή όλων των δικαιολογητικών, υποχρεωτικών (της παρ. 2 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης) και ειδικών κατηγοριών (της παρ. 3 & 4 του ΚΕΦ.Γ΄ της προκήρυξης), διεκπεραιώνεται ηλεκτρονικά, με σάρωση αποκλειστικά σε μορφή PDF και αποστολή τους στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dikaiol@psnet.gr από Τρίτη την 14 Μαρτίου 2023 έως και Τρίτη 21 Μαρτίου 2023.

Δοκιμασίες και εξετάσεις

Σημειώνεται πως οι προκαταρκτικές εξετάσεις για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας περιλαμβάνουν αθλητικές και ψυχοτεχνικές δοκιμασίες, καθώς και υγειονομικές εξετάσεις.

Για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων και για το πρόγραμμα εξέτασης, οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται με δική τους ευθύνη από την ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος (κλικ εδώ).

Η προκήρυξη για την Πυροσβεστική Ακαδημία

Υποψήφιοι που θα δηλώσουν στην ηλεκτρονική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση ότι θα υποβληθούν σε προκαταρκτικές εξετάσεις από Στρατιωτική, Αστυνομική ή Λιμενική Αρχή, δεν επιτρέπεται να εξεταστούν από τις αντίστοιχες επιτροπές του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι υποψήφιοι που υποβλήθηκαν στη δοκιμασία των ως άνω προκαταρκτικών εξετάσεων από Στρατιωτική, Αστυνομική ή Λιμενική Αρχή και κρίθηκαν ικανοί, προσέρχονται στις προκαταρκτικές εξετάσεις του Πυροσβεστικού Σώματος για να εξετασθούν στο άθλημα που δεν αποτελεί αντικείμενο των προκαταρκτικών εξετάσεων των ως άνω Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ