ΧΡΗΜΑ

Καλάθι νοικοκυριού: Οι τιμές την 20η εβδομάδα εφαρμογής του

Καλάθι νοικοκυριού: Οι τιμές την 20η εβδομάδα εφαρμογής του
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. INTIME

Πάνω από 2% μεσοσταθμική μείωση σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες δείχνουν τα στοιχεία για το «καλάθι του νοικοκυριού» που μπήκε σήμερα στην 20η εβδομάδα εφαρμογής του, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter o υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης σημειώνει ότι κατά την 20η εβδομάδα εφαρμογής του «καλαθιού του νοικοκυριού» από το σύνολο των 1.134 προϊόντα τα 62 παρουσίασαν αύξηση, τα 72 (6.35%) παρουσίασαν μείωση, και 1000 (88.18%) παρέμειναν σταθερά.

«Σε σχέση με προηγούμενες εβδομάδες πάνω από 2% μεσοσταθμική μείωση. Προχωράμε με υπομονή υπέρ των πολιτών» προσθέτει ο υπουργός Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι αναμένονται τις επόμενες μέρες και οι σχετικές ανακοινώσεις για τα δύο νέα «καλάθια» που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης για την περίοδο του Πάσχα. Πρόκειται για το «πασχαλινό καλάθι» που αναμένεται να περιέχει, αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά και να κάνει πρεμιέρα στις 5 Απριλίου και το «καλάθι των νονών» με παιχνίδια και λαμπάδες που θα εφαρμοστεί στα καταστήματα παιχνιδιών από τις 29 Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ