ΧΡΗΜΑ

Καλάθι νοικοκυριού: Τα νέα «καλάθια» που έρχονται στην αγορά

Καλάθι νοικοκυριού: Τα νέα «καλάθια» που έρχονται στην αγορά
Eurokinissi

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις επίσημες ανακοινώσεις από πλευράς του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τα δύο νέα «καλάθια» που θα ισχύσουν την περίοδο του Πάσχα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «το καλάθι του νοικοκυριού».

Παράλληλα για την 25η Μαρτίου σχεδιάζεται και μία πρωτοβουλία που θα αφορά στο παραδοσιακό έδεσμα της ημέρας, τον μπακαλιάρο. Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, o σχεδιασμός προβλέπει πως πιθανότατα ο μπακαλιάρος θα συμπεριληφθεί στα προϊόντα που εντάσσουν στο δικό τους «καλάθι», το οποίο εφαρμόζεται πιλοτικά, οι επαγγελματίες της Βαρβάκειου - Κεντρικής Ιχθυαγοράς Αθηνών. Επίσης, αναμένεται να υπάρξει και παρότρυνση προς τα σούπερ μάρκετ προκειμένου, στην κατηγορία του «κατεψυγμένου ψαριού» που υπάρχει ήδη στο «καλάθι του νοικοκυριού», να προσφέρουν την επόμενη εβδομάδα στους καταναλωτές, κατεψυγμένο μπακαλιάρο.

To «πασχαλινό καλάθι»

Για την περίοδο του Πάσχα, στα σούπερ μάρκετ θα εφαρμοστεί το «πασχαλινό καλάθι του νοικοκυριού» το οποίο και θα «αντικαταστήσει» το «καλάθι της Σαρακοστής» που βρίσκεται τώρα σε ισχύ.

Όπως έχει γράψει το CNN Greece, αναμένεται να εφαρμοστεί από τις 5 Απριλίου, λίγο πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα δηλαδή και θα περιέχει προϊόντα που γεμίζουν το πασχαλινό τραπέζι των καταναλωτών. Δηλαδή: αρνί και κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αβγά, τα οποία και θα προστεθούν στα ήδη υφιστάμενα προϊόντα του καλαθιού.

Το «καλάθι των νονών»

Επίσης για την πασχαλινή περίοδο, στα καταστήματα παιχνιδιών θα εφαρμοστεί το «καλάθι των νονών».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία αντίστοιχη με το «καλάθι του Άη Βασίλη» που ίσχυσε την περίοδο των Χριστουγέννων και αναμένεται να έρθει λίγο νωρίτερα από «πασχαλινό καλάθι» και συγκεκριμένα στις 29 Μαρτίου, ώστε να διευκολύνει τις αγορές των νονών προς τα βαφτιστήρια τους.

Θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά οι επιχειρήσεις παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο άνω του 1.000.000 ευρώ αλλά και εθελοντικά όσες, με μικρότερο τζίρο, το επιθυμούν. Οι κατηγορίες παιχνιδιών που θα διαμορφωθούν από το αρμόδιο υπουργείο και από τις οποίες η κάθε επιχείρηση θα επιλέγει κάθε εβδομάδα τα προϊόντα που θα απαρτίζουν τους καταλόγους της, αναμένεται να είναι παρόμοιες με εκείνες των Χριστουγέννων. Θα προστεθούν ωστόσο και οι λαμπάδες με παιχνίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ