Κατάρτιση ανέργων: 23.830 ευκαιρίες για την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων
Ανανεώθηκε:
Συνολικά, 23.830 ευκαιρίες για την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων έχουν 9.330 άνεργοι νέοι έως 29 ετών και 14.500 ανέργοι άνω των 30 ετών, μέσα από οκτώ επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης, τα οποία είναι διαθέσιμα την τρέχουσα χρονική περίοδο για τους εγγεγραμμένους στα Μητρώα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).
Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η ανάπτυξη των επαγγελματικών δεξιοτήτων των ανέργων, που θα ενισχύσουν τη δυνατότητα σύνδεσης με την αγορά εργασίας και την απασχόλησή τους.
Τα προγράμματα περιλαμβάνουν εξατομικευμένη συμβουλευτική καθοδήγηση, θεωρητική κατάρτιση και πιστοποίηση των επαγγελματικών γνώσεων των συμμετεχόντων, ώστε να αναβαθμίσουν τις επαγγελματικές δεξιότητες τους σε θεματικά αντικείμενα σχετικά με τον επιστημονικό και επαγγελματικό τομέα τους, καθώς και να αποκτήσουν επιπρόσθετες νέες γνώσεις (new skills) ή/και οριζόντιες δεξιότητες (soft skills).


Τα προγράμματα συγχρηματοδοτούνται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), και την Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων (ΠΑΝ), μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» στο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν στους παρακάτω συνδέσμους, όπως αναφέρονται και στον ανωτέρω Πίνακα:
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Όλες οι καταβολές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Παραιτείται η Άννα Στρατινάκη από την Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς
12:50
Πύργος: Μετά από 5 μέρες θα αποκατασταθεί η βλάβη στον αγωγό ύδρευσης που έσπασε λόγω κακοκαιρίας
12:39
Σε λευκό «κλοιό» η Δανία: Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις - Κλειστά τα σχολεία (pics)
12:30
Εργατικό ατύχημα στα Οινόφυτα: Ακρωτηριάστηκε στο ένα πόδι 22χρονος - Εγκλωβίστηκε σε μηχάνημα
12:25