ΧΡΗΜΑ

«Μάθε που ανήκεις»: Η νέα υπηρεσία του ΕΦΚΑ για τους ασφαλισμένους

«Μάθε που ανήκεις»: Η νέα υπηρεσία του ΕΦΚΑ για τους ασφαλισμένους
INTIME

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) «Μάθε πού ανήκεις», βάζοντας τέλος στην μακροχρόνια ταλαιπωρία για εκατομμύρια ασφαλισμένους, σύμφωνα με ανακοίνωση του φορέα.

Συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική υπηρεσία «Μάθε που Ανήκεις» (κλικ εδώ) επιτρέπει την άμεση και έγκυρη ενημέρωση των ασφαλισμένων σχετικά με την Τοπική Διεύθυνση στην οποία ανήκουν και «καταργούνται» χιλιάδες επισκέψεις σε λάθος υπηρεσίες, λόγω ελλιπούς ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και των ίδιων των υπαλλήλων, που παρέπεμπαν τους πολίτες σε λάθος σημεία εξυπηρέτησης.

Μέσα από αυτή, ο κάθε ασφαλισμένος μπορεί να εντοπίσει ηλεκτρονικά, έγκυρα και εύκολα, την αρμόδια τοπική διεύθυνση στην οποία ανήκει και στην οποία πρέπει να απευθυνθεί, βάσει ταχυδρομικού κώδικα ή διεύθυνσης.

Παράλληλα, ο e-ΕΦΚΑ σημειώνει πως η νέα αυτή ηλεκτρονική υπηρεσία έρχεται σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της σύστασης των 117 νέων Τοπικών Διευθύνσεων του e-ΕΦΚΑ που λειτουργούν ως ενιαία σημεία εξυπηρέτησης για όλους τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του φορέα.

Η διαδικασία βήμα - βήμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ