ΧΡΗΜΑ

Κορυφώνεται η αγοραστική κίνηση – Τι περιμένουν οι έμποροι

Κορυφώνεται η αγοραστική κίνηση – Τι περιμένουν οι έμποροι
Eurokinissi

Σε πασχαλινούς ρυθμούς κινείται ολόκληρη η αγορά, με τους καταναλωτές να κάνουν σήμερα και αύριο τα τελευταία απαραίτητα ψώνια για το Πάσχα στα εμπορικά καταστήματα.

Τα καταστήματα σήμερα λειτουργούν από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα ανοίξουν στις 10 το πρωί.

Στις αγορές των καταναλωτών κατά την πασχαλινή περίοδο, πέραν των τροφίμων για το γιορτινό τραπέζι, «πρωταγωνιστούν» οι λαμπάδες, τα παιχνίδια και τα παιδικά ρούχα και παπούτσια που ψωνίζουν οι νονοί στα βαφτιστήρια τους. Έως και αύριο, Μεγάλο Σάββατο, εξάλλου θα διαρκέσει το «Καλάθι των Νονών» το οποίο εφαρμόζεται στα καταστήματα παιχνιδιών προκειμένου οι καταναλωτές να πραγματοποιήσουν τις πασχαλινές αγορές τους σε λαμπάδες, παιχνίδια και σοκολατοειδή.

Η εμπορική κίνηση παραδοσιακά «ζεσταίνεται» μετά τη Μεγάλη Τετάρτη και την καταβολή του Δώρου Πάσχα στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, με το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών μειωμένο τον τελευταίο περίπου έναν χρόνο εξαιτίας των πληθωριστικών πιέσεων, οι έμποροι εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τον φετινό πασχαλινό τζίρο.

«Η αγορά ευελπιστεί να απορροφήσει μεγάλο μέρος του δώρου του Πάσχα, υπολογίζοντας να ξεπεράσει τη συνήθη υποτονική κίνηση των τελευταίων ετών και να ξεπεράσει τον περυσινό πασχαλινό τζίρο των 1,5 δισ. ευρώ» επεσήμανε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης αναφορικά με τις φετινές προσδοκίες των εμπορικού κόσμου.

Άλλωστε και η αγοραστική κίνηση των εορτών των Χριστουγέννων έδειξε ότι παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του έτους όλες οι αγορές περιορίζονται και οι δαπάνες ακόμη και στα βασικά αγαθά μειώνονται, εντούτοις, στις γιορτές η αγορά «ζεσταίνεται» με τους καταναλωτές – στον βαθμό που μπορούν - να διατηρούν τις αγοραστικές τους συνήθειες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ