ΧΡΗΜΑ

Πασχαλινό τραπέζι: Η «μάχη» του οβελία σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία και Βαρβάκειο αγορά

Πασχαλινό τραπέζι: Η «μάχη» του οβελία σε σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία και Βαρβάκειο αγορά
INTIME

Στη «μάχη» του ανταγωνισμού, προκειμένου να κρατήσει τις τιμές σε αρνί και κατσίκι σε επίπεδα που θα είναι προσιτά και ελκυστικά για τους καταναλωτές οι οποίοι κάνουν τα ψώνια τους για το πασχαλινό τραπέζι, έχει μπει η αγορά, από τα παραδοσιακά κρεοπωλεία και τη Βαρβάκειο αγορά έως τα σούπερ μάρκετ.

Μετά την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να εντάξει τα αμνοερίφια στο «Καλάθι του Πάσχα» στα σούπερ μάρκετ, οι αλυσίδες που συμμετέχουν στο μέτρο ξεκινήσαν από τη δεύτερη κιόλας μέρα της εφαρμογής του, να προχωρούν διαδοχικά σε μειώσεις των τιμών στο αρνί και το κατσίκι, στις λίστες που αναρτούσαν στο e-καταναλωτής.

Στη δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού του Πάσχα» οι τιμές στα σούπερ μάρκετ σύμφωνα με τους ανανεωμένους καταλόγους της Τετάρτης 12 Απριλίου, στο αρνί διαμορφώνονται από 9,69 ευρώ το κιλό έως 10,90 ευρώ το κιλό και στο κατσίκι από 9,90 ευρώ το κιλό έως 10,99 ευρώ το κιλό.

Μειωμένες κατά περίπου 20% εμφανίζονταν οι παραγγελίες στην αρχή της Μεγάλης Εβδομάδα στα κρεοπωλεία της χώρας, σύμφωνα με όσα επεσήμανε στο CNN Greece ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σάββας Κεσίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επαγγελματίες στα παραδοσιακά κρεοπωλεία προχώρησαν στην απόφαση από την πλευρά τους να συμπιέσουν το κέρδος και να πουλήσουν στις περσινές τιμές το αρνί και το κατσίκι. Οι τιμές στο αρνάκι γάλακτος που πωλούν τα κρεοπωλεία της γειτονιάς διαμορφώνονται σύμφωνα με τον ίδιο, πανελλαδικά από 12,5 έως 14 ευρώ το κιλό και στο κατσίκι από 12,8 έως 14,5 ευρώ το κιλό.

Στη Βαρβάκειο αγορά τέλος όπως επεσήμαναν οι επαγγελματίες κατά την επίσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης την Τρίτη, αρνί και κατσίκι ξεκινούν από τα 9,90 ευρώ το κιλό, υπογραμμίζοντας ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές τους στα περσινά επίπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως επεσήμανε το υπουργείο Ανάπτυξης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας, οι τιμές χονδρικής για αρνί και κατσίκι τη Μεγάλη Δευτέρα 2023 ήταν χαμηλότερες από την αντίστοιχη Μεγάλη Δευτέρα του 2022 και μάλιστα αισθητά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ