ΧΡΗΜΑ

ΕΦΚΑ: «Όπλο» κατά της εισφοροδιαφυγής το πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ»

ΕΦΚΑ: «Όπλο» κατά της εισφοροδιαφυγής το πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ»
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τη διασύνδεση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ με τον ΕΦΚΑ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, κατά την παρουσίαση των επτά μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν το πρόσωπο του οργανισμού τα επόμενα χρόνια.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «ΑΡΙΑΔΝΗ», μέσα από το οποίο οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ θα μπορούν- σε πραγματικό χρόνο- να γνωρίζουν το ωράριο, την αμοιβή, την μερική ή την πλήρη απασχόληση κάθε εργαζόμενου.

Με αυτόν τον τρόπο θα καταπολεμηθεί στη πηγή η εισφοροδιαφυγή και τα έσοδα του ΕΦΚΑ θα αυξηθούν, με μια μεταρρύθμιση που έρχεται να πλαισιώσει την εισαγωγή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Ο ανάδοχος έχει επιλεγεί, η σύμβαση έχει περάσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο και αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

Τι φέρνει ο θεσμός της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας

Αξίζει να σημειωθεί πως σημαντικές αλλαγές για το σύνολο των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων φέρνει ο θεσμός της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Πρόκειται για μια καινοτομία που αλλάζει τα εργασιακά δεδομένα, αξιοποιώντας τις ψηφιακές δυνατότητες και αναβαθμίζει τα εργαλεία αντιμετώπισης της υποδηλωμένης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

Καθώς η απογραφική διαδικασία του Ωραρίου Απασχόλησης για το σύνολο των εργαζομένων, με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, η Ψηφιακής Κάρτα Εργασία γίνεται πλέον πραγματικότητα. Και -μετά την εφαρμογή της- στον τραπεζικό κλάδο και τα σούπερ μάρκετ, η επέκταση της εφαρμογή της αναμένεται να γίνεται σταδιακά και να περάσει σε όλους τους κλάδους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ