ΧΡΗΜΑ

e-katanalotis: Αντίστροφη μέτρηση για την ανάρτηση τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας- φυσικού αερίου

e-katanalotis: Αντίστροφη μέτρηση για την ανάρτηση τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας- φυσικού αερίου
INTIME

Εντός της ημέρας -εκτός απροόπτου- αναμένεται αναρτηθούν τα τιμολόγια των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην πλατφόρμα e-katanalotis.

Σημειώνεται πως αρχικά είχε προαναγγελθεί ότι θα ανέβαιναν στην πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης την Τετάρτη. Τελικά αυτό, αναμένεται να συμβεί σήμερα και μετά τις ανακοινώσεις από πλευράς των εταιρειών για τα νέα τους τιμολόγια που αφορούν στον μήνα Μάιο, όπως επεσήμανε στο CNN Greece, o Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

Την επόμενη εβδομάδα παράλληλα αναμένεται επίσης κατά πάσα πιθανότητα να αναρτηθούν στο e-katanalotis και τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων για καταναλωτές και επιχειρήσεις των τραπεζών.

Με αυτό τον τρόπο η πλατφόρμα e-katanalotis εμπλουτίζεται και με νέα δεδομένα πέραν αυτών που ήδη υπάρχουν, δηλαδή των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης σε σούπερ μάρκετ, των καυσίμων ανά πρατήριο, του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» και των εποχικών που έχουν δημιουργηθεί, τα φυλλάδια προσφορών των σούπερ μάρκετ καθώς και της νομοθεσίας και σημειωμάτων για τα δικαιώματα των καταναλωτών.

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να έχουν ενημέρωση για την πορεία και τις μεταβολές των τιμών σε βασικά αγαθά αλλά και σε υπηρεσίες και αφετέρου να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες.

Σε πρώτη φάση πάντως εκείνο που θα δίνεται στους καταναλωτές είναι ουσιαστικά η πληροφορίες σχετικά με τα τιμολόγια των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και των επιτοκίων των τραπεζών, ώστε εκείνοι να ενημερώνονται.

Εκείνο ωστόσο που σχεδιάζεται, σε δεύτερη φάση, είναι η πλατφόρμα να περιλαμβάνει και τα αντίστοιχα «εργαλεία» ώστε οι καταναλωτές να μπορούν άμεσα να κάνουν και τη σύγκριση μεταξύ των διαφορετικών παρόχων. «Σε πρώτη φάση το σημαντικό είναι η πληροφορία που θα δίνεται στους καταναλωτές αλλά πάνω σε αυτό σχεδιάζουμε να ''χτίσουμε''» σημείωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος προσθέτοντας πως ενδεχομένως να χρειαστεί και σχετική νομοθετική ρύθμιση γι΄ αυτό.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ