ΧΡΗΜΑ

Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ: Ανοιχτή πρόσκληση για Ψυχολόγους στις Επιτροπές Αξιολόγησης

Προσωπικός Βοηθός για ΑμεΑ: Ανοιχτή πρόσκληση για Ψυχολόγους στις Επιτροπές Αξιολόγησης
Unsplash/nci

Πρόσκληση προς ψυχολόγους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο «Πιλοτικό Πρόγραμμα Προσωπικού Βοηθού για την υποστήριξη της ανεξάρτητης διαβίωσης Ατόμων με Αναπηρία», απηύθυνε το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γεώργιος Σταμάτης κάλεσε τους ενδιαφερόμενους ψυχολόγους, οι οποίοι θέλουν να λάβουν αρμοδιότητες ως μέλη των Ειδικών Επιτροπών Αξιολόγησης των αιτούντων προσωπικής βοήθειας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση από σήμερα 21/04/2023 έως και 12/05/2023 και ώρα 23:59, στην ηλεκτρονική διεύθυνση
protokolo@ypakp.gr
. Όπως διευκρινίζεται, η παρούσα πρόσκληση απευθύνεται σε Ψυχολόγους που δεν είχαν υποβάλει ή δεν είχε εγκριθεί η αίτησή τους στο πλαίσιο της προηγούμενης πρόσκλησης.

  • Δείτε εδώ αναλυτικά, όλα τα στοιχεία της πρόσκλησης:
ΟΡΟΙ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Ποιος είναι ο σκοπός των Ειδικών Επιτροπών Αξιολόγησης

Οι Ειδικές Επιτροπές είναι αρμόδιες για την εκτίμηση της ανάγκης παροχής Προσωπικού Βοηθού σε άτομα με αναπηρία μετά από αξιολόγηση στο χώρο διαμονής του, κατόπιν επαλήθευσης της ταυτότητάς του. Σε περίπτωση που το Άτομο με Αναπηρία που έχει αιτηθεί Προσωπικό Βοηθό διαθέτει Εκπρόσωπο/ους, παρίσταται υποχρεωτικώς στην διαδικασία της αξιολόγησης τουλάχιστον ένας από αυτούς. Είναι επιτρεπτή η παρουσία διερμηνέα νοηματικής ή άλλης γλώσσας, φυσικώς ή με ηλεκτρονικά μέσα, εφόσον το επιθυμεί ο Αιτών και με δική του ευθύνη.

Η Προσωπική Βοήθεια αφορά στην υποστήριξη του Αποδέκτη (Άτομα με κινητική, νοητική ή/και αναπτυξιακή ή και ψυχική αναπηρία και άτομα με αισθητηριακή αναπηρία) από Προσωπικό Βοηθό της Επιλογής ή του κατά περίπτωση Εκπροσώπου του, για την ενίσχυση της ανεξάρτητης διαβίωσής του και τη συμπερίληψή του στην κοινωνία, στη βάση των εξατομικευμένων αναγκών και συνθηκών ζωής του και σύμφωνα με τις ατομικές επιλογές και τα ενδιαφέροντά του, ενδεικτικώς ως προς τα εξής:

α) δραστηριότητες καθημερινής ζωής όπως σίτιση, ένδυση, προσωπική υγιεινή,

β) εργασία και σπουδές

γ) συμμετοχή σε δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου και δ) δραστηριότητες συμμετοχής στην κοινωνική ζωή.

Σημειώνεται πως σε κάθε μέλος Ειδικής Επιτροπής καταβάλλεται κατ’ αποκοπή αποζημίωση σαράντα ευρώ (40€) ανά εκδιδόμενη απόφαση. Ο Πρόεδρος κάθε Ειδικής Επιτροπής αποζημιώνεται με το επιπλέον εφάπαξ ποσό των εκατό ευρώ (100€), εφόσον προεδρεύσει σε τουλάχιστον δέκα (10) αξιολογήσεις.

Οι αποζημιώσεις καταβάλλονται από την Κοινωνία της Πληροφορίας και δεν υπερβαίνουν το ποσό που αντιστοιχεί σε 2.600 αξιολογήσεις και 260 εφάπαξ αποζημιώσεις των Προέδρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ