ΧΡΗΜΑ

Επίδομα κατάρτισης ανέργων: Καταβλήθηκαν 42.161.742 ευρώ σε 42.631 ανέργους

Επίδομα κατάρτισης ανέργων: Καταβλήθηκαν 42.161.742 ευρώ σε 42.631 ανέργους
Pixabay

Το ποσό των  42.161.742 ευρώ, έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα σε 42.631 ανέργους, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία προγράμματα κατάρτισης της επιλογής τους και πιστοποιήθηκαν σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.

Στόχος της δράσης είναι η ποιοτική αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων μέσω προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της οικονομίας, ώστε να ενισχυθεί η απασχολησιμότητά τους και να επιτευχθεί ταχύτερα η εργασιακή επανένταξή τους.

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν πρόγραμμα κατάρτισης και μετά την ολοκλήρωσή του συμμετέχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης και κάθε ωφελούμενος που αποκτά την πιστοποίηση δικαιούται να λάβει επίδομα 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, άρα για πρόγραμμα 200 ωρών φτάνει στα 1.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης δεξιοτήτων ανέργων που επιβραβεύεται με εκπαιδευτικό επίδομα έως 1.000 ευρώ, υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και επισημαίνεται ότι το έργο χρηματοδοτείται μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης NextGenerationEU και απαιτούνται συγκεκριμένες ενέργειες, καθώς και διοικητικοί, επιτόπιοι και δειγματοληπτικοί έλεγχοι, για τη διασφάλιση της διαδικασίας αποπληρωμής τόσο των καταρτιζομένων όσο και των παρόχων κατάρτισης και πιστοποίησης.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία των πληρωμών επηρεάζεται σημαντικά από την μη έγκαιρη ανάρτηση των απαραίτητων παραστατικών από τους παρόχους κατάρτισης και πιστοποίησης.

Πατήστε εδώ για να επιλέξετε προγράμματα κατάρτισης για το έργο«Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης εργαζομένων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ