ΧΡΗΜΑ

Σπίτι μου: Οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 25.000 - Έχουν προεγκριθεί 3.500

Σπίτι μου: Οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 25.000 - Έχουν προεγκριθεί 3.500
ΙΝΤΙΜΕ NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Tις 25.000 ξεπέρασαν οι αιτήσεις για χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι μου» το οποίο έκανε «πρεμιέρα» στις αρχές του Απριλίου και από αυτές, μέχρι στιγμής έχουν προεγκριθεί 3.500 αιτήσεις. 

Πρόκειται για το πρόγραμμα που επιτρέπει στα νέα ζευγάρια που πληρούν τα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήριανα υποβάλουν αίτηση για χαμηλότοκα δάνεια, στο πλαίσιο της Στεγαστικής Πολιτικής για την «Φθηνή Στέγη».

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Μεσιτών Αττικής, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, μόλις το 32% των διαθέσιμων ακινήτων στο λεκανοπέδιο, δηλαδή σχεδόν 15.000 διαμερίσματα, πωλούνται σε τιμή κάτω των 200.000 ευρώ.

Πρόκειται για ακίνητα τα οποία είναι κατασκευασμένα – κυρίως – τη δεκαετία του 1970 και βρίσκονται σε περιοχές όπως τα Πατήσια, η Κυψέλη, ο Άγιος Παντελεήμονας και η πλατεία Αττικής, ενώ χρήζουν και μεγάλης ανακαίνισης.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται, η μεγάλη ζήτηση λόγω του προγράμματος έφερε και σημαντική αύξηση των τιμών, κατά 15%, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.

Παράλληλα, δεν είναι δεδομένο ότι οι τράπεζες θα εγκρίνουν δάνειο στο 90% της τιμής, ειδικά αν οι εκτιμητές της τράπεζας κρίνουν πως το ακίνητο είναι υπερτιμημένο.

Μέχρι στιγμής ο μέσος όρος της αξίας των δανείων που έχουν προεγκριθεί ανέρχεται σε 111.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ