ΧΡΗΜΑ

Side hustles: Πέντε εύκολοι τρόποι για να βγάλεις χρήματα από το σπίτι

Side hustles: Πέντε εύκολοι τρόποι για να βγάλεις χρήματα από το σπίτι
Pexels

«Εύκολη πηγή εισοδήματος για τους άφραγκους και 'τεμπέληδες'» είναι ένας τυπικός τίτλος που συναντά κανείς στο Instagram και στο TikTok, ωστόσο οι μισές από αυτές ενδέχεται να μην είναι και τόσο... νόμιμες ή να ισχύουν μόνο για μια πλευρά του κόσμου, όπως είναι οι ΗΠΑ.

Όπως συνήθως, όλα αυτά που συναντά κανείς στα κοινωνικά δίκτυα χρειάζονται κριτική σκέψη και λίγη έρευνα, καθώς οι τίτλοι του τύπου «πώς να βγάλεις 500 δολάρια την ημέρα πουλώντας μπλουζάκια/ατζέντες/κούπες online» είναι συνήθως click bait και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ναι, είναι εφικτό να βγάλει κάποιος χρήματα, αλλά το παράδειγμα του τριψήφιου αριθμού σε ημερήσιο επίπεδο είναι σχεδόν ακατόρθωτο, εκτός και αν επενδύσει πολύ χρόνο, καθημερινά, κάνοντας το κύριο επάγγελμα και όχι... side hustle.

Η λογική των side hustles δεν είναι κάτι καινούργιο, όμως η περίοδος της πανδημίας, της τηλεργασίας και της «μεγάλης παραίτησης» έδωσαν πρόσφορο έδαφος σε αυτή την τάση. Μάλιστα, όσον αφορά στις ΗΠΑ, το 44% των Αμερικανών έχουν ξεκινήσει μια έξτρα online δουλειά τα τελευταία χρόνια, μια αύξηση που φτάνει το 13% σε σχέση με το 2020.

Side hustles προς αναζήτηση «εύκολου» εισοδήματος

Σύμφωνα με το CNBC τα side hustles που μπορεί να κάνει κανείς από το σπίτι είναι πολλά. Το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε μεγάλη ζήτηση τα εξής:

  • Συγγραφέας «φάντασμα»
  • Παραγωγή / Διόρθωση κειμένων
  • Εικονικός βοηθός
  • Travel planner
  • Content creator

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, οποίος αποφασίσει να ασχοληθεί με οποιοδήποτε επάγγελμα, πέρα από την κυρία απασχόληση του, θα πρέπει να έχει στο νου του τις νομικές και φορολογικές συνέπειες.

Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζει αν θα χρειαστεί άδεια, να ιδρύσει εταιρεία ή να δηλώνει τα επιπλέον εισοδήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ