ΧΡΗΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι πότε έλαβαν παράταση

Φορολογικές δηλώσεις: Μέχρι πότε έλαβαν παράταση
pixabay

Μέχρι τις 31 Ιουλίου 2023 στις 15:00 παρατάθηκε η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2022. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

«Η Κυβέρνηση, ασκώντας σταθερά μια φορολογική πολιτική με κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο, παρατείνει το χρονικό περιθώριο υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, προκειμένου να διευκολύνει όλους τους Έλληνες πολίτες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους».

Υπενθυμίζεται ότι και η καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος θα πρέπει να γίνει έως τις 31 Ιουλίου.

Φόρος εισοδήματος

Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν να εξοφλήσουν εφάπαξ έως τις 31 Ιουλίου 2023, μπορούν να κερδίσουν έκπτωση φόρου 3% από τον φόρο εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης.

Πρόκειται για ένα μέτρο που προβλέπεται στην τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και η οποία λειτουργεί ως κίνητρο για τους φορολογούμενους και αφορά στην εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων για το έτος χρήσης 2022, έως τις 31 Ιουλίου 2023.

Εναλλακτικά, οι υπόχρεοι εξακολουθούν ακόμη να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος σε 8 δόσεις.

Όσον όφορά σε έχουν για πρώτη φορά εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, θα πληρώσουν προκαταβολή φόρου μειωμένη κατά 50%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ