ΧΡΗΜΑ

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι σήμερα η κατάθεση δικαιολογητικών για το φυσικό αέριο

Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι σήμερα η κατάθεση δικαιολογητικών για το φυσικό αέριο
EUROKINISSI

Τελευταία ευκαιρία σήμερα, για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης, να καταθέσουν τα παραστατικά των λογαριασμών φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι καλούνται να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για πληρωμές που έχουν γίνει μέχρι τις 16 Μαΐου, στην πλατφόρμα myΘερμάνση. Σημειώνεται πως εφόσον όλα τα έγγραφα πιστοποιηθούν, η πληρωμή του επιδόματος αναμένεται να πληρωθεί στις 15 Ιουνίου.

Η καταβολή των ανωτέρω δόσεων πραγματοποιείται μετά την αφαίρεση της καταβληθείσας προκαταβολής.

Τα σχετικά παραστατικά υποβάλλονται στην πλατφόρμα myΘέρμανση, μέσω της εφαρμογής «ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ». Εκεί καταχωρούνται τα έγγραφα για όλα τα είδη καυσίμων θέρμανσης, εκτός του πετρελαίου θέρμανσης.

Πώς θα διασταυρωθεί η απόδειξη αγοράς, εκτός του πετρελαίου θέρμανσης

Θα πρέπει απλά να καταχωρίσετε στην εφαρμογή ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΥ τις αγορές σας.

Τα στοιχεία που απαιτούνται είναι:

  • ο αριθμός της απόδειξης αγοράς ειδών καυσίμων
  • το ποσό/αξία της συναλλαγής
  • ο ΑΦΜ της επιχείρησης-πωλήτριας των ειδών καυσίμων θέρμανσης
  • η επωνυμία της επιχείρησης-πωλήτριας των ειδών καυσίμων θέρμανσης.

Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι καταβάλλουν τη δαπάνη θέρμανσης μέσω κοινοχρήστων, τότε καταχωρούνται, επιπρόσθετα των ανωτέρω και τα εξής:

  • ο αριθμός της απόδειξης εξόφλησης κοινοχρήστων ή εναλλακτικά ο αριθμός που φέρει το ειδοποιητήριο πληρωμής αυτών (αν δεν έχει ήδη εκδοθεί κατά την υποβολή της αίτησης απόδειξη εξόφλησης)
  • ο ΑΦΜ του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρίας διαχείρισης της πολυκατοικίας
  • το ποσό που αναλογεί στον δικαιούχο.

Σε αντίθεση με τις αγορές πετρελαίου θέρμανσης, στα λοιπά είδη καυσίμων δεν έχει σημασία ο ΑΦΜ και ο αριθμός παροχής ρεύματος.

Θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης

Διευκρινίζεται πως για την κατανάλωση θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, τα δικαιολογητικά μπορούν να καταχωρούνται έως την 15η Ιουλίου 2023 – για την περίοδο αγορών από 1η Οκτωβρίου 2022 έως και 31η Μαρτίου 2023 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 30η Ιουνίου 2023. Σε αυτή την περίπτωση, το επίδομα θα καταβληθεί έως την 10η Αυγούστου 2023.

Υπενθυμίζεται πως η τελευταία πληρωμή έγινε στις 27 Απριλίου, όπου πιστώθηκαν 31,4 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς 287.279 δικαιούχων.

Το συνολικό ποσό που έχει διατεθεί, μέχρι τον Απρίλιο για το επίδομα θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2022-2023 φθάνει τα 274,2 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ