ΧΡΗΜΑ

Κοινωνικός Τουρισμός: Στο «τραπέζι» παραμένει το ενδεχόμενο της παράτασης

Κοινωνικός Τουρισμός: Στο «τραπέζι» παραμένει το ενδεχόμενο της παράτασης
Pexels

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Διοικητή της ΔΥΠΑ, κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη πως δεν έχει δεν έχει ληφθεί απόφαση για να δοθεί παράταση στην προθεσμία για τις αιτήσεις των δικαιούχων στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό το ενδεχόμενο παραμένει στο «τραπέζι» των συζητήσεων και δεν έχει αποκλειστεί, κυρίως λόγω της μεγάλης συμμετοχής, και των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι χρήστες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΥΠΑ, είναι ενδεικτικό ότι από την Κυριακή και τη Δευτέρα 4 και 5 Ιουνίου, όταν η πλατφόρμα ήταν ανοιχτή για όλα τα ΑΦΜ, υποβλήθηκαν συνολικά 579.580 αιτήσεις για 1.068.904 voucher.

Ωστόσο πολλοί είναι οι πολίτες που διαμαρτύρονται και ζητούν παράταση στο πρόγραμμα, καθώς δεν μπόρεσαν να κάνουν αίτηση λόγω τεχνικών προβλημάτων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Υπενθυμίζεται ότι, για πρώτη φορά, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει ένα μήνα νωρίτερα την 1η Ιουλίου αντί για 1η Αυγούστου και αφορά σε 300.000 επιταγές με προϋπολογισμό 35 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η επιλογή βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμό παιδιών, εισόδημα) μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ