ΧΡΗΜΑ

Αύξηση αποδοχών για τους δημόσιους υπαλλήλους - Εντός του Ιουλίου το νομοσχέδιο

Αύξηση αποδοχών για τους δημόσιους υπαλλήλους - Εντός του Ιουλίου το νομοσχέδιο
Unsplash

Πριν το τέλος αυτού του μήνα αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας το οποίο θα περιλαμβάνει μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζόμενων στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. 

Στόχος του υπουργείου είναι να στηρίξει «έμπρακτα το διαθέσιμο εισόδημα και να μειώσουμε τη φορολογική επιβάρυνση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, όταν μας το επιτρέπουν τα δημόσια οικονομικά» όπως σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας κατά τις προγραμματικές δηλώσεις του Σαββάτου στη Βουλή.

Μάλιστα, ο ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε και σε ορισμένες από τις προεκλογικές δεσμεύσεις που προβλέπεται ότι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο και αφορούν στις απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων.

Μεταξύ άλλων:

  • Ο μέσος δημόσιος υπάλληλος θα έχει όφελος που θα ανέρχεται σε 1.292 ευρώ μικτά το χρόνο. Ενώ, αν συνυπολογιστούν και οι επιπλέον αυξήσεις ή απαλλαγές που εφαρμόζονται από το 2023 τότε το όφελος για το μέσο δημόσιο υπάλληλο αυξάνεται σε 2.084 ευρώ μικτά το χρόνο.
  • Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε Δημόσιος Υπάλληλος θα έχει μία αύξηση 70 ευρώ μηνιαίως, το επίδομα τέκνων αυξάνεται από 20 έως 50 ευρώ, και το επίδομα θέσης ευθύνης αυξάνονται 30%.
  • Επιπλέον, προωθούνται ειδικές ρυθμίσεις μισθολογικών αυξήσεων για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, και για τα μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ