«Ηλεκτροκίνηση στην πράξη»: Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στο νέο πρόγραμμα
Το νέο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης «Ηλεκτροκίνηση στην πράξη» της ΔΥΠΑ έχει ήδη ξεκινήσει.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα, είναι σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΔΜ).
Με στόχο την προετοιμασία του εργατικού δυναμικού της περιοχής για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση της οικονομίας, το πρόγραμμα απευθύνεται σε 70 ανέργους και εργαζόμενους της Δυτικής Μακεδονίας με προϋπηρεσία σε συμβατικά συνεργεία αυτοκινήτων, καθώς επίσης και σε σπουδαστές των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ.
Μέσω του προγράμματος, συνολικής διάρκειας 62 ωρών, που θα υλοποιηθεί σε κατάλληλες εγκαταστάσεις του ΚΕΔΙΒΙΜ ΠΔΜ, στην Κοζάνη και τη Φλώρινα, οι καταρτιζόμενοι θα λάβουν τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και δεξιότητες ώστε να είναι σε θέση να επισκευάσουν και να συντηρήσουν ένα ηλεκτρικό ή υβριδικό όχημα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ταχυφορτιστές κάθε 60 χιλιόμετρα στους ευρωπαϊκούς δρόμους
Το Ιράν και οι ΗΠΑ έλαβαν σχέδιο εκεχειρίας δύο σταδίων, σύμφωνα με το Reuters
10:12
Fuel Pass: Τι πρέπει να κάνετε για να πάρετε έως 60 ευρώ πριν το Πάσχα
10:08
Σαρωτικό ξεκίνημα για το «Super Mario Galaxy Movie»: Μέσα στο Top 5 του 2026 σε μόλις 5 ημέρες
10:02
«Τέλος» στα θορυβώδη πυροτεχνήματα που «τραυματίζουν» ζώα και περιβάλλον ζητά η ΝΕΜΕΣΙΣ
10:02