Γεωργιάδης: Πρόστιμο 10.500 ευρώ για υποδηλωμένη εργασία
Ανανεώθηκε:
Στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την πάταξη της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας αναφέρθηκε ο Υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρακολούθησε επιτόπιο έλεγχο σε επιχείρηση εστίασης στο κέντρο της Αθήνας από τους επιθεωρητές της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας.
Ο υπουργός, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έστειλε μήνυμα για περισσότερους και αυστηρότερους ελέγχους, οι οποίοι μάλιστα θα γίνονται και πιο γρήγορα καθώς οι επιθεωρητές είναι πλέον εφοδιασμένοι με τάμπλετ.
Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν στη διάθεσή τους ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία της επιχείρησης που ελέγχεται και τα στοιχεία των εργαζομένων καθώς και να περνούν το αποτέλεσμα του ελέγχου αυτόματα στο σύστημα.
Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε την αύξηση του προστίμου για την υποδηλωμένη εργασία στα 10.500 ευρώ, δηλαδή στο ίδιο ύψος με το πρόστιμο για την αδήλωτη εργασία.
Η σχετική διάταξη θα περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που αναμένεται να έρθει σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γεωργιάδης: Εντός της εβδομάδας η πλατφόρμα για αναστολές ασφαλιστικών εισφορών για πυρόπληκτους
Χάρης Δούκας για Γκράβα: «Δεν υπάρχει οσμή πλέον» - Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία
15:38
Καταιγίδα Boelo: Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων στο Άμστερνταμ λόγω θυελλωδών ανέμων
15:26
Μαραθώνια η απολογία του Βαγγέλη Λιόλιου στον ανακριτή - Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες
15:13
Στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης - Συνάντηση με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
14:55