ΧΡΗΜΑ

ΑΑΔΕ: Έλεγχοι στις παραλίες της Αττικης - Στο 83% οι παραβάτες

ΑΑΔΕ: Έλεγχοι στις παραλίες της Αττικης - Στο 83% οι παραβάτες
INTIME/ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ

Σημαντικές παραβάσεις αποκάλυψαν οι επιτόπιοι έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε παραλιακές περιοχές της Ανατολικής Αττικής.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο των ελέγχων την Κυριακή, 13-8-2023 ήταν η εξέταση της τήρησης της κείμενης νομοθεσίας αναφορικά με:

α) την παραχώρηση δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού-παραλίας για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού και τη διασφάλιση της κοινοχρησίας του αιγιαλού-παραλίας και

β) της συμμόρφωσης με τις εν γένει συναφείς υποχρεώσεις και περιορισμούς.

Όλες οι επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν, είχαν συνάψει συμφωνητικά παραχώρησης της απλής χρήσης αιγιαλού-παραλίας με τις αρμόδιες Αρχές. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, εξ αυτών:

- Ποσοστό 83%, είχε αναπτύξει ομπρελοξαπλώστρες επί του αιγιαλού σε έκταση μεγαλύτερη της παραχωρηθείσας από 86 τ.μ. έως και 800 τ.μ. ανά περίπτωση.

- Ποσοστό 50%, καταλάμβανε χώρο πολλαπλάσιο του παραχωρηθέντος για τη λειτουργία τροχήλατης ή ρυμουλκούμενης καντίνας.

- Ποσοστό 83%, δεν τηρούσε το οριζόμενο ποσοστό κάλυψης του παραχωρούμενου αιγιαλού, το οποίο ανέρχεται στο 60% και για τις περιοχές που είναι ενταγμένες στο δίκτυο Νatura στο 30% του παραχωρούμενου χώρου.

- Ποσοστό 67%, δεν είχε αναρτημένη πινακίδα με το σχέδιο και φωτογραφία του παραχωρούμενου χώρου, όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία, ώστε να γίνεται εύκολα αντιληπτή τυχόν παραβίαση των ορίων της παραχώρησης.

- Για μια περίπτωση εγείρεται ζήτημα ως προς την πλήρωση της προϋπόθεσης για ελεύθερη έκταση αιγιαλού σε ποσοστό 50% του συνολικού.

Κατά τους ελέγχους, εντοπίσθηκαν, επίσης, παραβάσεις φορολογικές (ποσοστό 17% των ελεγχθέντων) και ασφαλιστικές (ποσοστό 67%).

Για τις ανωτέρω διαπιστώσεις/παραβάσεις θα ακολουθήσουν οι νόμιμες διαδικασίες επιβολής των οριζομένων κυρώσεων και λήψης των προβλεπομένωνδιοικητικών μέτρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ