ΧΡΗΜΑ

Voucher βιβλίων: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τις επιταγές αγοράς στην πλατφόρμα

Voucher βιβλίων: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τις επιταγές αγοράς στην πλατφόρμα
Unsplash

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων του προγράμματος επιταγών αγοράς βιβλίων 2023 της ΔΥΠΑ.

Συγκεκριμένα, οι προσωρινοί πίνακες δικαιούχων αφορούν σε 150.000 επιταγές αξίας 25 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ.

Ειδικότερα, οι δικαιούχοι και οι ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του Μητρώου Παρόχων αξιοποιώντας την επιταγή που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι και 31/12 του 2023.

Σημειώνεται πως αν είστε δικαιούχος τής επιταγής αγοράς βιβλίων, μπορείτε να δείτε την επιταγή σας, αφού συνδεθείτε στον προσωπικό σας λογαριασμό, στη στήλη με τις λειτουργίες στις «Επιταγές ωφελουμένων προγραμμάτων».

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τους παρόχους

Μετά από μια προσωρινή διακοπή λειτουργίας της πλατφόρμας υποβολής αιτήσεων παρόχων για το πρόγραμμα χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων 2023, τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι που ενδιαφέρονται μπορούν να συνεχίσουν να υποβάλουν ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Οι πάροχοι μπορούν να υποβάλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, μέσω gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet, σε αυτήν την διεύθυνση(κάντε κλικ εδώ)

Οι πάροχοι που θέλουν να κάνουν αίτηση για πολλά υποκαταστήματα πρέπει να έχουν κωδικούς ΔΥΠΑ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν απαιτείται η προσκόμιση δικαιολογητικών. Στις ελάχιστες περιπτώσεις που απαιτούνται δικαιολογητικά, αυτά επισυνάπτονται στις ηλεκτρονικές αιτήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ