myAADE: Άμεση εμφάνιση και πληρωμή ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων
Ανανεώθηκε:
Μια ακόμα ψηφιακή υπηρεσία που μειώνει το διαχειριστικό κόστος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, προσφέρει από σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE έχουν πλέον τη δυνατότητα, σε ό, τι αφορά ΦΠΑ και παρακρατούμενους φόρους:
- Να δουν αμέσως μετά την υποβολή της αρχικής δήλωσης, το ποσό του φόρου που βεβαιώθηκε, στην επιλογή «ο Λογαριασμός μου»,
- Να εξοφλήσουν την οφειλή τους μέσω κάρτας ή IRIS, με άμεση πίστωση της καταβολής ή
- Να ρυθμίσουν την οφειλή τους,
- Να υποβάλουν τροποποιητική δήλωση, χωρίς αναμονή / καθυστερήσεις.
Επιπρόσθετα, κατά την υποβολή της δήλωσης, όταν αυτή υποβάλλεται από τον υπόχρεο (με τους προσωπικούς του κωδικούς και όχι από εξουσιοδοτημένο λογιστή ή εκπρόσωπο), ενεργοποιείται σύνδεσμος, μετά την ολοκλήρωση της υποβολής της χρεωστικής δήλωσης, από την επιλογή «Αυτόματη πληρωμή με κάρτα / IRIS», η οποία κατευθύνει τον φορολογούμενο στη διαδρομή: myAADE / ο Λογαριασμός μου / Oφειλές εκτός ρύθμισης και πληρωμές, προκειμένου να εξοφλήσει άμεσα την οφειλή του ή μέρος αυτής, επιλέγοντας τον τρόπο πληρωμής (μέσω κάρτας ή IRIS) και το ποσό που επιθυμεί να καταβάλει.
Με την αναβάθμιση αυτή, οι υπόχρεοι βλέπουν πλέον αμέσως το ποσό, που οφείλουν, ώστε να το πληρώσουν την ίδια στιγμή, εφόσον το επιθυμούν. Με την άμεση πίστωση του φόρου, μέσω κάρτας ή IRIS, μπορούν να λάβουν αμέσως φορολογική ενημερότητα, χωρίς την αναμονή της μεταφοράς της πληρωμής από την τράπεζά τους προς την ΑΑΔΕ, μέσω της πληρωμής με Ταυτότητα Οφειλής.
Αντίστοιχη δυνατότητα έχει δοθεί στην υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος Νομικών Προσώπων – Οντοτήτων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΑΔΕ: 784.000 παραβάσεις φοροδιαφυγής - Πρόστιμα και λουκέτο 48 ωρών σε όλους
Στις 23 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 534 προσλήψεις - Στην καθαριότητα σχολείων
03:00
Συντάξεις Αυγούστου & Σεπτεμβρίου 2026: Οι ημερομηνίες καταβολής τους από τον e-ΕΦΚΑ
02:00
Διαθήκες: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο - Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων
01:00
Φορολογικές Δηλώσεις: Μέχρι τις 24 Ιουλίου η προθεσμία - Οδηγός και Διόρθωση Λαθών μέσω myAADE
00:30