ΧΡΗΜΑ

Eξωδικαστικός μηχανισμός: Ρύθμιση οφειλών αξίας 2,97 δισ. ευρώ το 2023

Eξωδικαστικός μηχανισμός: Ρύθμιση οφειλών αξίας 2,97 δισ. ευρώ το 2023
INTIME NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)

Σε υψηλότερο επίπεδο το ύψος αρχικών οφειλών που ρυθμίστηκαν κατά τον μήνα Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, παρόλο το γεγονός ότι ήταν σε αναστολή οι προθεσμίες, για την αξιολόγηση της προτεινόμενης ρύθμισης από πλευράς οφειλέτη το συγκεκριμένο διάστημα, βάσει του νόμου.

Στοιχείο που συνδυαστικά με τα στατιστικά των τελευταίων τεσσάρων μηνών αντανακλά την ικανοποιητική πορεία του εργαλείου, όπως φαίνεται από τη μηνιαία έκθεση προόδου Αυγούστου 2023 για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους:

  • Τον μήνα Αύγουστο του 2023 πραγματοποιήθηκαν 691 νέες επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών, οι οποίες αντιστοιχούν σε 322 εκατ. ευρώ αρχικών οφειλών (ποσό μεγαλύτερο από τον αντίστοιχο δείκτη του μηνός Ιουλίου όπου έγιναν 931 ρυθμίσεις), συντηρώντας έτσι σε σταθερά υψηλό επίπεδο (>290 εκατ. ευρώ) το ποσό που ρυθμίζεται σε μηνιαία βάση το τελευταίο τετράμηνο.
  • Συνολικά, μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2023 έχουν πραγματοποιηθεί 7.948 επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών, οι οποίες αντιστοιχούν σε 2,97 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών.

Δείτε εδώ αναλυτικά τη μηνιαία έκθεση προόδου Αυγούστου 2023:

Μηνιαία έκθεση προόδου Αυγούστου 2023

ΔΗΜΟΦΙΛΗ