Eξωδικαστικός μηχανισμός: Ρύθμιση οφειλών αξίας 2,97 δισ. ευρώ το 2023
Σε υψηλότερο επίπεδο το ύψος αρχικών οφειλών που ρυθμίστηκαν κατά τον μήνα Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, παρόλο το γεγονός ότι ήταν σε αναστολή οι προθεσμίες, για την αξιολόγηση της προτεινόμενης ρύθμισης από πλευράς οφειλέτη το συγκεκριμένο διάστημα, βάσει του νόμου.
Στοιχείο που συνδυαστικά με τα στατιστικά των τελευταίων τεσσάρων μηνών αντανακλά την ικανοποιητική πορεία του εργαλείου, όπως φαίνεται από τη μηνιαία έκθεση προόδου Αυγούστου 2023 για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους:
- Τον μήνα Αύγουστο του 2023 πραγματοποιήθηκαν 691 νέες επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών, οι οποίες αντιστοιχούν σε 322 εκατ. ευρώ αρχικών οφειλών (ποσό μεγαλύτερο από τον αντίστοιχο δείκτη του μηνός Ιουλίου όπου έγιναν 931 ρυθμίσεις), συντηρώντας έτσι σε σταθερά υψηλό επίπεδο (>290 εκατ. ευρώ) το ποσό που ρυθμίζεται σε μηνιαία βάση το τελευταίο τετράμηνο.
- Συνολικά, μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2023 έχουν πραγματοποιηθεί 7.948 επιτυχείς ρυθμίσεις οφειλών, οι οποίες αντιστοιχούν σε 2,97 δισ. ευρώ αρχικών οφειλών.
Δείτε εδώ αναλυτικά τη μηνιαία έκθεση προόδου Αυγούστου 2023:
Μηνιαία έκθεση προόδου Αυγούστου 2023
ΚΟΣΜΟΣ
Πολωνία: Κανονικά λειτουργούν και πάλι τα δύο αεροδρόμια που είχαν κλείσει λόγω ρωσικών επιθέσεων
13:27
ΚΟΣΜΟΣ
Άνοιξε μετά από δύο χρόνια το ξενοδοχείο του Banksy στη Βηθλεέμ - Διάσημο και για τη χειρότερη θέα (vid)
13:14
ΕΛΛΑΔΑ
Τριήμερα και επίσημες αργίες του 2026: Το αναλυτικό ημερολόγιο
13:01
ΕΛΛΑΔΑ
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε τρεις που οδηγούσαν μεθυσμένοι - Ο ένας δεν είχε δίπλωμα
12:48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ