ΧΡΗΜΑ

Επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες - Πότε καταβάλλεται

Επίδομα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες - Πότε καταβάλλεται
UNSPLASH

Χρηματικό ποσό ύψους 700 ευρώ θα καταβληθεί σήμερα, Πέμπτη (21/9) στις τρίτεκνες και 1.000 ευρώ στις πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, με πρωτοβουλία του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Το χρηματικό βοήθημα θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που οι δικαιούχοι έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους.

Σημειώνεται ότι, για τις 4.000 τρίτεκνες αγρότισσες θα διατεθούν 2,8 εκατ. ευρώ και για τις 1.000 πολύτεκνες αγρότισσες 1 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κάνει γνωστό ότι μέσω του εποπτευόμενου Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), θα καταβληθεί το χρηματικό βοήθημα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες, συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), οι οποίες δήλωσαν συμμετοχή στο Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ και πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, σε δήλωσή της επισημαίνει ότι «στηρίζουμε έμπρακτα και είμαστε δίπλα στην μητέρα αγρότισσα που δουλεύει σκληρά κρατώντας ζωντανή την ελληνική περιφέρεια. Είναι αυτή που καινοτομεί και εξελίσσεται. Οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό της ουσιαστικά, για να συνεχίσει να διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη των αγροτικών κοινοτήτων τόσο στη χώρα μας όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ