ΧΡΗΜΑ

Θεοχάρης: Δεν αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές

Θεοχάρης: Δεν αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές
Pexels

«Τέλος» στα σενάρια για ενδεχόμενη αύξηση των φορολογικών συντελεστών, έβαλε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο ξεκαθάρισε πως είναι κάτι που δεν εξετάζεται αυτή την περίοδο. 

Παράλληλα, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στα επιδόματα των ελεύθερων επαγγελματιών τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλαγής στο καθεστώς των κοινωνικών επιδομάτων ή των κριτηρίων βάσει των οποίων αυτά αποδίδονται στους ελεύθερους επαγγελματίες».

Επιπλέον, επισήμανε ότι «η Κυβέρνηση έχει εξ αρχής τονίσει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση αιφνιδιασμού των ελεύθερων επαγγελματιών ή, γενικότερα, οποιασδήποτε μερίδας των πολιτών. Ποτέ ως τώρα δεν έχουμε εισάγει -και δεν πρόκειται ποτέ να το κάνουμε- μέτρα χωρίς την κοινωνική συναίνεση, μέτρα τα οποία προηγουμένως δεν έχουν υποβληθεί στη διαδικασία της διαβούλευσης» και πρόσθεσε:

«Ως Κυβέρνηση έχουμε ήδη πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες (επέκταση των ψηφιακών συναλλαγών, τροποποιήσεις στη φορολογία, εντατικοποίηση ελέγχων κ.λπ.) για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ