ΧΡΗΜΑ

Σε 15 ημέρες ταμπελάκια στα σούπερ μάρκετ με μειωμένες τιμές έως 5%

Σε 15 ημέρες ταμπελάκια στα σούπερ μάρκετ με μειωμένες τιμές έως 5%
UNSPLASH

Σε περίπου 15 ημέρες θα τοποθετηθούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ τα ταμπελάκια για τα προϊόντα με μειωμένες τιμές τουλάχιστον κατά 5% για διάστημα 6 μηνών, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

Οι έλεγχοι είναι καθημερινοί και αυστηροί, ενώ για τα πρόστιμα, είπε πως σκοπός δεν είναι η σταθεροποίηση των τιμών αλλά η μείωσή τους.

Ο κ. Σκρέκας γνωστοποίησε ότι, προσφάτως, υπήρξε και σύσκεψη με τους χονδρεμπόρους της λαχαναγοράς για την μείωση των τιμών στα οπωροκηπευτικά και από τα στοιχεία που συλλέγονται καθημερινά προκύπτει ότι η προσπάθεια αποδίδει καρπούς.

«Το θέμα της ακρίβειας, είπε ο υπουργός, είναι πράγματι αυτό που απασχολεί περισσότερο το ελληνικό νοικοκυριό. Γίνονται προσπάθειες όλο το προηγούμενο διάστημα με μέτρα παρέμβασης που έχουμε πάρει, που φαίνεται ότι έχουν αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Μάλιστα, η Ελλάδα είναι στις 3 χώρες που έχουν τον χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη. Στην τελευταία έκθεση που έχουμε, βλέπουμε 20 προϊόντα, φρούτα και λαχανικά φθηνότερα από την Ισπανία και έχουμε 13 προϊόντα πιο ακριβά. Βρισκόμαστε στον μέσο όρο θα έλεγα της Ευρώπης», όπως είπε ο υπουργός.

Αναφορικά με τα πρόστιμα είπε πως πληρώνονται και σημείωσε πως μετά τον έλεγχο, η εταιρεία που πουλούσε ακριβότερα, πρέπει να μειώσει την τιμή στο ράφι. Διαφορετικά, σε ένα μήνα που θα ξαναγίνει έλεγχος θα είναι πολλαπλάσιο το πρόστιμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ