ΧΡΗΜΑ

ΥΠΠΑΤ: Στήριξη των παραγωγών βαμβακιού - Μέχρι πότε υποβάλλονται αιτήσεις

ΥΠΠΑΤ: Στήριξη των παραγωγών βαμβακιού - Μέχρι πότε υποβάλλονται αιτήσεις
Καλλιέργεια βαμβακιού ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ/EUROKINISSI

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις για την ένταξη στη δράση «Στήριξη για νέα συμμετοχή σε εθνικά συστήματα ποιότητας» οι ενδιαφερόμενοι, η οποία διεξάγεται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ειδικότερα, η πρόσκληση αφορά το σύστημα ποιότητας AGRO 2 ειδικά για την εφαρμογή των προτύπων AGRO 2-1 και 2-2 του συστήματος και η παρεχόμενη στήριξη αφορά τη δραστηριότητα της παραγωγής βαμβακιού.

Σκοπός είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών γεωργικών προϊόντων με την αξιοποίηση των συστημάτων ποιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι προκειμένου να ενταχθούν στη δράση πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) (www.ependyseis.gr) και στη συνέχεια να υποβάλλουν φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής(ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας.

Η ενίσχυση παρέχεται με τη μορφή επιχορήγησης, ως ετήσιο ποσό υπό μορφή κινήτρου, για μέγιστη διάρκεια πέντε ετών και το ύψος της μεταβάλλεται ανάλογα με το μέγεθος της «ομάδας γεωργών» (αριθμός μελών/γεωργικών εκμεταλλεύσεων).

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και ο αρμόδιος Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης, σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, ανακοίνωσαν πως η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της δράσης με την οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενοι συλλογικοί φορείς που:

  1. είναι καταχωρισμένοι στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΜΑΣ) και άλλων συλλογικών φορέων, του άρθρου 22 του ν. 4673/2020 και
  2. έχουν υποβάλει αίτηση πιστοποίησης για την εφαρμογή των προτύπων AGRO 2-1 και 2-2 στην παραγωγή βαμβακιού για την καλλιεργητική περίοδο 2023, να υποβάλουν αιτήσεις στήριξης.

Ο προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται στα 41 εκατομμύρια € και η υποβολή των αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται κατά το διάστημα από 12-10-2023 έως 31-10-2023 (ώρα 13:00).

Η πρόσκληση βρίσκεται αναρτημένη στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», στους διαδικτυακούς τόπους του ΥπΑΑΤ (κλικ εδώ), του ΠΑΑ www.agrotikianaptixi.gr και του ΕΣΠΑ www.espa.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ