ΧΡΗΜΑ

Συνεδριάζει στην Αθήνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ - Παρούσα η Κριστίν Λαγκάρντ  

Συνεδριάζει στην Αθήνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ - Παρούσα η Κριστίν Λαγκάρντ  
AP Photo/Yorgos Karahalis

Η  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ)  πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 25 και αύριο Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στην Τράπεζα της Ελλάδος με οικοδεσπότη τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Οι διοικητές των εθνικών κεντρικών τραπεζών των χωρών της ζώνης του ευρώ και τα έξι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ θα συνεδριάσουν στο κεντρικό κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας και θα λάβουν αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, θα ακολουθήσει η συνέντευξη Τύπου κατά την οποία η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ επικουρούμενη από τον Αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουίς ντε Γκίντος και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Σουρνάρα, θα εξηγήσει τις αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ συνεδριάζει δια ζώσης στην έδρα της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη ή εξ’ αποστάσεως, ενώ μία φορά τον χρόνο η συνεδρίαση φιλοξενείται από μία εθνική κεντρική τράπεζα.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά φιλοξενία της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετά το 2005 και το 2008.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ