ΧΡΗΜΑ

Πρόγραμμα Κάλυψη στο δήμο Θεσσαλονίκης: Ποιοι οι ωφελούμενοι - Πως υποβάλλεται η αίτηση

Πρόγραμμα Κάλυψη στο δήμο Θεσσαλονίκης: Ποιοι οι ωφελούμενοι - Πως υποβάλλεται η αίτηση
PEXELS

Δυνατότητα υποβολής αίτησης μέχρι τις 15 Νοεμβρίου για οσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ»  δίνει ο δήμος  Θεσσαλονίκης

Συγκεκριμένα, ο Δήμος καλεί τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες κατοικιών, που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα, Θέρμης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Λαγκαδά, Παύλου Μελά, Πυλαίας-Χορτιάτη και Ωραιοκάστρου και είχαν διατεθεί για τη στέγαση των αιτούντων διεθνή προστασία στο πλαίσιο του προγράμματος «ESTIA II» και «ESTIA 2021», εφόσον το επιθυμούν, να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους σε έντυπη μορφή, στο πρωτόκολλο της Αναπτυξιακής Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης (Μανουσογιαννάκη 6, Θεσσαλονίκη, ΤΚ 54621) ή σε ηλεκτρονική μορφή στο email: kalypsi@mdat.gr.

Η πρόσκληση σε ιδιοκτήτες καθώς και το έντυπο αίτησης σε ιδιοκτήτες αίτηση σε Ιδιοκτητες:

Ιδιοκτήτες κατοικιών

Ο προϋπολογισμός του αντικειμένου της Προγραμματικής Σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 2.751.953,59 ευρώ και περιλαμβάνει το κόστος των μισθωμάτων 135 κατοικιών για τρία έτη, το κόστος επισκευής φθορών των κατοικιών, τις δαπάνες προσωπικού του διαχειριστή φορέα, το κόστος μετακόμισης του νοικοκυριού και της μεταφοράς συνδέσεων ΔΕΚΟ, καθώς και διαχειριστικά κόστη.

Αιτήσεις και από τους ωφελούμενους

Την ίδια περίοδο, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους και οι ωφελούμενοι του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα απευθύνεται σε ευάλωτους οικονομικά νέους 25-39 ετών, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις για δωρεάν στέγαση και οι δαπάνες μίσθωσης των κατοικιών καλύπτονται για τρία (3) έτη.

Δυνητικά ωφελούμενοι είναι οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος κατά τον μήνα Μάρτιο 2023, δικαιούχοι της αίτησης ή οι σύζυγοι αυτών ή μέλη του συμφώνου συμβίωσης ή φιλοξενούμενα μέλη του νοικοκυριού που επιθυμούν να διαμείνουν σε νέα κατοικία.

Δείτε την πρόσκληση σε ωφελούμενους εδώ:

Πρόσκληση - Κάλυψη

Οι ωφελούμενοι μοριοδοτούνται ανά Δήμο διαμονής με βάση τα κάτωθι κριτήρια:

  1. Πολύτεκνες οικογένειες
  2. Τρίτεκνες οικογένειες
  3. Άτομα με Αναπηρία (67% και άνω)
  4. Νοικοκυριά στα οποία έχει κοινοποιηθεί εκτελεστή δικαστική απόφαση έξωσης από ενοικιαζόμενη κατοικία ή διαταγή απόδοσης μισθίου
  5. Μονογονεϊκές οικογένειες
  6. Οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά
  7. Άνεργοι εγγεγραμμένοι στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης
  8. Άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας
  9. Άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται ως μέλη σε νοικοκυριά του ΕΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ