ΧΡΗΜΑ

Φορολοταρία Δεκεμβρίου: Κέρδη από 100.000 ευρώ για 12 υπερτυχερούς

Φορολοταρία Δεκεμβρίου: Κέρδη από 100.000 ευρώ για 12 υπερτυχερούς
Pixabay

Χριστουγεννιάτικο «δώρο» ύψους 1,2 εκατ. ευρώ θα μοιράσει η ΑΑΔΕ με τη μεγάλη φορολοταρία του Δεκεμβρίου, στην οποία 12 τυχεροί θα κερδίσουν από 100.000 ευρώ.

Όπως έχει διευκρινίσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, το ποσό των 100.000 ευρώ που θα λάβει ο κάθε τυχερός θα είναι αφορολόγητο, δεν θα αποτελεί εισόδημα και δεν θα υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου, ενώ παράλληλα, θα δοθούν και ποσά των 1.000 ευρώ σε τυχερούς πολίτες.

Υπενθυμίζεται πως «εκτός» κλήρωσης θα μείνουν όσοι πολίτες έχουν κερδίσει σε προηγούμενη μηνιαία κλήρωση έπαθλο αξίας 50.000 ευρώ.

Όπως και πέρυσι, η χριστουγεννιάτικη κλήρωση αναμένεται να γίνει λίγο πριν τα Χριστούγεννα και θα περιλαμβάνει τις αποδείξεις όλου του χρόνου, με στόσο την επιβράβευση φορολογούμενων που κάνουν εκτεταμένη χρήση του πλαστικού χρήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και μικρότερες κληρώσεις για ποσά έως 1.000 ευρώ.

Το ανώτατο όριο συναλλαγών ορίζεται στα 10.000 ευρώ ανά μήνα και ανά συμμετέχοντα και για κάθε ένα ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής υπολογίζεται ένας λαχνός, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις που οι λαχνοί αυξάνονται.

Μεταξύ άλλων, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα, όταν το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος.

Πώς θα γίνει η πληρωμή

Οι φορολογούμενοι που κέρδισαν στη σημερινή κλήρωση και είναι πιστοποιημένοι στο TAXISnet, θα ειδοποιηθούν άμεσα με μήνυμα στη θυρίδα τους στο myAADE και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στους φορολογούμενους που κληρώνονται και δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό πληρωμών ΙΒΑΝ, δίνεται προθεσμία τριών (3) μηνών από την ημερομηνία της κλήρωσης, προκειμένου να δηλώσουν τον λογαριασμό στον οποίο επιθυμούν να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο, στην εφαρμογή «Δήλωση Λογαριασμού ΙΒΑΝ», στο «Μητρώο & Επικοινωνία» του myAADE.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποιοι από τους κληρωθέντες δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ, η ΑΑΔΕ θα επικοινωνήσει μαζί τους και τηλεφωνικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ