ΧΡΗΜΑ

Τα τελευταία «ραντεβού» με την εφορία πριν μπει το 2024

Τα τελευταία «ραντεβού» με την εφορία πριν μπει το 2024
Υπολογισμός φορολογικών υποχρεώσεων PIXABAY

Αρκετές είναι οι υποχρεώσεις, που καλούνται να εκπληρώσουν οι φορολογούμενοι λίγο πριν την «εκπνοή» του 2023, προκειμένου να μην έρθουν αντιμέτωποι με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Ειδικότερα, οι πολίτες οφείλουν μέχρι το τέλος του 2023 να καταβάλουν την όγδοη δόση του ΕΝΦΙΑ, καθώς και την έκτη δόση για τον φόρο εισοδήματος.

Παράλληλα, όσοι και όσες προβεί σε ρύθμιση των οφειλών τους θα πρέπει να καταβάλουν τη μηνιαία δόση που αντιστοιχεί, όπως και ζητήματα καταβολής δόσεων για όσους είχαν λάβει στο παρελθόν προκαταβολή.

Όσοι και όσες είναι μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος του χρόνου για να καλύψουν ηλεκτρονικά τις δαπάνες, που αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματος. Διαφορετικά, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόσθετο φόρο που ισοδυναμεί με το 22% του υπολοίπου ποσού, που δεν έχουν καλύψει.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι όσοι έχουν θέσει σε ακινησία το όχημά τους οφείλουν να ορίσουν ακριβώς το σημείο στο οποίο αυτό βρίσκεται, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Ανάσα» η παράταση των τελών κυκλοφορίας

Τις επιβαρυμένες αυτές οικονομικά ημέρες «ελαφρύνει» η παράταση που έλαβε έως τις 29 Φεβρουαρίου του 2024 η καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως και η προθεσμία για όσους θέλουν να προχωρήσουν στην ψηφιακή ακινησία του οχήματός τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ