ΧΡΗΜΑ

Το 2024 φέρνει περισσότερες από 4.200 προσλήψεις στο Δημόσιο

Το 2024 φέρνει περισσότερες από 4.200 προσλήψεις στο Δημόσιο
INTIME

Περισσότερες από 4.200 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο περιλαμβάνει η προκήρυξη του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση θέσεων μόνιμου προσωπικού από τους επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (Β’ Στάδιο), δέκα μήνες μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Η προκήρυξη αφορά στους ενδιαφερόμενους υποψήφιους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης που είχαν επιτύχει στο διαγωνισμό και οι οποίοι καλούνται τώρα να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, μέχρι την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 14:00, με επισυναπτόμενα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου (κλικ εδώ).

Υπενθυμίζεται ότι για να υποβάλει κάποιος αίτηση θα πρέπει να είναι ένας από τους περίπου 14.837 επιτυχόντες στον μεγάλο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαρτίου 2023.

  • Δείτε το σχετικό ΦΕΚ εδώ:
ΦΕΚ - ΑΣΕΠ
  • Δείτε τις σχετικές τροποποιήσεις εδώ:

ΦΕΚ - Τροποποιήσεις

Τι πρέπει να ξέρετε για να κάνετε αίτηση

Α. Για την πληρωμή Κωδικού Παραβόλου:

Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης στο ΑΣΕΠ ολοκληρώνεται όταν οι υποψήφιοι επιλέξουν «Οριστικοποίηση» και μόνο όταν ο εικοσαψήφιος (20ψήφιος) κωδικός του παραβόλου βρίσκεται σε κατάσταση «ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ», προκειμένου αυτό να δεσμευτεί από το ΑΣΕΠ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ΄- ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ).

Eφιστάται η προσοχή των υποψηφίων στην πληρωμή του ίδιου κωδικού παραβόλου με αυτόν που αναγράφουν στην ηλεκτρονική τους αίτηση και μέχρι την υποβολή αυτής.

Περισσότερες πληροφορίες προκειμένου ο κωδικός παραβόλου να εμφανίζεται άμεσα σε κατάσταση «ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ» και να μπορούν οι υποψήφιοι να προβούν σε «οριστικοποίηση» της αίτησης παρέχονται στο site της ΓΓΠΣΔΔ (κλικ εδώ).

Β. Για τη συμπλήρωση της αίτησης:

Προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η διαδικασία συμπλήρωσης και οριστικοποίησης, συνιστάται στους υποψηφίους να συμβουλευθούν το από 18/12/2023 μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και το από 19/12/2023 sms, που απεστάλησαν από το ΑΣΕΠ και ειδικότερα:

  1. Να έχουν ήδη επεξεργαστεί τη σειρά προτίμησης των κωδικών των θέσεων που επιθυμούν να δηλώσουν, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τις αναζητούν στην προκήρυξη καθώς θα συμπληρώνουν την ηλεκτρονική αίτηση.
  2. Να ακολουθήσουν τις οδηγίες του εγχειρίδιου χρήσης (κλικ εδώ) για την καταχώριση προσόντων και δικαιολογητικών στο Ηλεκτρονικό Μητρώο του ΑΣΕΠ.

Μην «περιμένετε» για τις αιτήσεις

Στην ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο ζητεί από τους υποψηφίους να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή για να καταχωρίσουν την αίτησή τους, καθώς τυχόν υπερφόρτωση του δικτύου θα μπορούσε να οδηγήσει σε αδυναμία υποβολής της αίτησης, «γεγονός για το οποίο ο ΑΣΕΠ δεν φέρει καμία ευθύνη», όπως τονίζεται.

Καθώς η προκήρυξη που αφορά τις θέσεις για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση είναι πάνω από 800 σελίδες, το ΑΣΕΠ συμβουλεύει τους εν δυνάμει υποψηφίους να έχουν καταγράψει τις θέσεις για τις οποίες ενδιαφέρονται πριν μπουν στην πλατφόρμα για να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση.

«Μην περιμένετε να ανοίξετε την αίτησή σας και την ώρα εκείνη να αποφασίσετε ποιες θέσεις θα ‘”χτυπήσετε” και με τι σειρά. Θα ταλαιπωρηθείτε εσείς και θα ταλαιπωρήσετε και τους συναδέλφους σας χάνοντας πολλή ώρα», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου.

Επίσης, όπως έχει τονίσει, είναι σημαντικό να μην υποβάλει κάποιος αίτηση για θέση την οποία δεν πρόκειται να αποδεχτεί εφόσον επιλεγεί, καθώς με αυτόν τον τρόπο καθυστερεί η επιλογή των εργαζομένων για τις διαθέσιμες θέσεις.

Υπενθυμίζεται πως έχουν γίνει δύο ακόμα προκηρύξεις για επιτυχόντες στον διαγωνισμό, μία για 1.843 υποψηφίους τεχνολογικής εκπαίδευσης και μία ακόμα για 141 άτομα για την υπηρεσία Πολεμικής Αεροπορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ