ΧΡΗΜΑ

Σκρέκας για αισχροκέρδεια: Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν – Στόχος η μείωση στις τιμές στα ράφια

Σκρέκας για αισχροκέρδεια: Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν – Στόχος η μείωση στις τιμές στα ράφια
Eurokinissi

Στην εντατικοποίηση των ελέγχων για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας με την έλευση του νέου χρόνου αλλά και τον απώτερο στόχο της κυβέρνησης για μείωση των τιμών στα ράφια, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας.

«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τα νοικοκυριά και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας τονίζοντας ότι χθες επιβλήθηκε πρόστιμο σε εταιρία κλιματιστικών που κερδοσκοπούσε.

Οι επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται πρόστιμα, όπως είπε ο υπουργός σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, στη συνέχεια οφείλουν να προσαρμόσουν τις τιμές τους.

«Το πρώτο τρίμηνο του έτους θα προχωρήσουμε σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα βοηθήσουν να αποκλιμακωθούν οι τιμές των προϊόντων στα ράφια όπως απορρυπαντικά, καθαριστικά σπιτιού και πάνες» ανακοίνωσε και πρόσθεσε ότι στην κατεύθυνση αυτή χθες υπήρξε συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ στους οποίους παρουσιάστηκαν οι στόχοι του υπουργείου, με πρωταρχικό από το Μάρτιο οι τιμές των προϊόντων που ήταν αδικαιολόγητα υψηλές, να μειώνονται.

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν τα πρόστιμα εισπράττονται, ο κ. Σκρέκας είπε ότι ήδη έχουν κατατεθεί από το υπουργείο αποδεικτικά είσπραξης χιλιάδων ευρώ.

«Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αλλά ο στόχος είναι να μειωθούν οι τιμές στα ράφια», σημείωσε ο κ. Σκρέκας προσθέτοντας ότι μετά το Σεπτέμβριο οι ανατιμήσεις έχουν σχεδόν μηδενιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ