Ψηφιακή δήλωση Ε9 για δωρεές και γονικές παροχές πλήρους κυριότητας μέσω του MyProperty
Στις δηλώσεις φόρου δωρεών και γονικών παροχών, επεκτείνεται η αυτόματη δημιουργία και υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) μέσω της εφαρμογής της ΑΑΔΕ, myPROPERTY.
Η απόφαση αυτή αφορά στις περιπτώσεις ψηφιακής υποβολής δήλωσης φόρου δωρεάς και γονικής παροχής, 100% πλήρους κυριότητας επί ακινήτου από έναν δωρητή/γονέα σε έναν δωρεοδόχο/ τέκνο.
Με τη νέα ψηφιακή εφαρμογή διευκολύνονται οι φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν χρειάζεται πλέον να συμπληρώνουν και να υποβάλλουν οι ίδιοι τις συγκεκριμένες δηλώσεις και παράλληλα διασφαλίζεται η έγκαιρη εκπλήρωση των σχετικών φορολογικών υποχρεώσεων.
Η δήλωση στοιχείων ακινήτων δημιουργείται και υποβάλλεται αυτόματα για τα συμβολαιογραφικά έγγραφα που αναρτώνται στην ψηφιακή εφαρμογή «myPROPERTY» της ψηφιακής πύλης myAADE από την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, και αφορούν δηλώσεις φόρου δωρεάς και γονικής παροχής ακινήτων που έχουν υποβληθεί από τις 2/1/2024.
Πού μπορείτε να αναζητήσετε την δήλωση του Ε9
Ο πολίτης λαμβάνει ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η δήλωση Ε9 έχει υποβληθεί αυτόματα και μπορεί να την αναζητήσει στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στη διαδρομή Εφαρμογές > Δημοφιλείς Εφαρμογές > Δήλωση Ε9 > ΕΝΦΙΑ > Είσοδος στην Εφαρμογή > «έτος 2025».
Στο επόμενο διάστημα, η αυτοματοποιημένη υποβολή δηλώσεων Ε9 θα επεκταθεί και σε άλλες περιπτώσεις δωρεών και γονικών παροχών ακινήτων.
Ο Κ. Μητσοτάκης για τον ψηφιακό δικαστικό φάκελο: «Γίνεται ένα άλμα που διευκολύνει τη Δικαιοσύνη»
14:56
ΘΕΟΝΗ : Επένδυση στην πρόληψη με Αντιμικροβιακή επιχάλκωση επιφανειών αφής στο εργοστάσιο
14:47
Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη έξι ετών σε 20χρονο για υλικό παιδικής πορνογραφίας
14:42
«Οι κάτοικοι της Γροιλανδίας μπορούν να υπολογίζουν σε εμάς» λέει η φον ντερ Λάιεν
14:37