ΧΡΗΜΑ

Επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα: Περισσότερες από 481.000 οι αιτήσεις

Επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα: Περισσότερες από 481.000 οι αιτήσεις
PIXABAY

Σε 481.484 ανέρχονται οι αιτήσεις που υπεβλήθησαν στην πλατφόρμα myΘέρμανση για τη χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης με ρεύμα (δηλαδή air condition, ηλεκτρικά καλοριφέρ, ηλεκτρικές σόμπες, κ.ά).

Αυτός ο αριθμός, ωστόσο, σύμφωνα με πηγές των υπουργείων αποτελεί, μάλλον μια «αδύναμη» συμμετοχή, στο βαθμό πως οι δυνητικά δικαιούχοι της επιδότησης ήταν περίπου 1,2 εκατ. νοικοκυριά.

Μπορεί να διαπιστώσει κανείς εάν η δήλωση του έγινε «αποδεκτή» ή αν «απορρίφθηκε» και για ποιους λόγους μπορεί να μην εγκρίθηκε, ήδη από οριστική υποβολή της αίτησης.

Σημειώνεται πως εξαιρούνται από τη χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης θέρμανσης με ηλεκτρισμό οι δικαιούχοι:

  1. επιδόματος θέρμανσης άλλων πηγών (π.χ. πετρέλαιο, φυσικό αέριο, κ.λπ.), στους οποίους έχουν εγκριθεί οι αιτήσεις που υπέβαλαν για τη χειμερινή περίοδο 2023-2024, όπως και
  2. του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ).

Διευκρινίζεται πως δεν είναι αποδεκτή η χρήση του ίδιου αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για περισσότερους από έναν δικαιούχο για το ίδιο χρονικό διάστημα, όπως και για περισσότερες της μίας αίτησης από τον ίδιο Α.Φ.Μ.

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης στο ηλεκτρικό ρεύμα, θα λάβουν από 45 έως 480 ευρώ, με τη μορφή έκτακτης ενίσχυσης η οποία θα χορηγηθεί στον καθιερωμένο έναντι ή εκκαθαριστικό λογαριασμό που λαμβάνουν από τον εκάστοτε πάροχο τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ