ΔΥΠΑ: Επιπλέον 423 επιχειρηματίες θα επιχορηγηθούν με 14.800 ευρώ
Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ τα αποτελέσματα των ενστάσεων για το «Πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας για 1.900 ωφελούμενους, ηλικίας 30 έως 55 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία».
Συγκεκριμένα, μετά την εξέταση των ενστάσεων θα χρηματοδοτηθούν 423 επιχειρήσεις, επιπλέον των 741 επιχειρήσεων που είχαν ήδη εγκριθεί στο τέλος Δεκεμβρίου.
Η δράση αφορά στην ενίσχυση νέων επιχειρήσεων που έχουν δημιουργήσει πρώην άνεργοι 30-55 ετών, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, εκτός της Αττικής και του Νότιου Αιγαίου, με έμφαση στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους της ψηφιακής οικονομίας.
Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλεται ως εξής:
- 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης
- 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη ή από την ημερομηνία θεμελίωσης του συνόλου των όρων και των προϋποθέσεων επιλεξιμότητας για υπαγωγή
- 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη ή από την ημερομηνία θεμελίωσης του συνόλου των όρων και των προϋποθέσεων επιλεξιμότητας για υπαγωγή.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 28.120.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΣΠΑ 2014 – 2020) και του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα (ΕΣΠΑ 2021-2027).
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πρωτοψάλτης (ΔΥΠΑ) στο CNN Greece: Υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης στη χώρα
Ιωάννινα: Πατέρας έδωσε κοκαΐνη στον 14χρονο γιο του και συνελήφθη
12:31
Νέα έκρηξη στην Αίτνα: Εντυπωσιακή ροή λάβας στην κοιλάδα Βάλε ντελ Μπόβε (pics&vid)
12:22
Stranger Things: Ένα επικό και βαθιά συγκινητικό φινάλε κλείνει οριστικά έναν τηλεοπτικό μύθο
12:14
Υπουργείο Παιδείας: Διεγράφησαν 308.605 «αιώνιοι φοιτητές» - Ολοκληρώθηκε η α' φάση εκκαθάρισης
12:04