ΔΥΠΑ: Επιπλέον επιχορηγήσεις σε 423 επιχειρηματίες με 14.800 ευρώ, μετά τις ενστάσεις
Αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ τα αποτελέσματα των ενστάσεων για το «Πρόγραμμα νέας επιχειρηματικότητας για 1.900 ωφελούμενους, ηλικίας 30 έως 55 ετών με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία».
Συγκεκριμένα, μετά την εξέταση των ενστάσεων θα χρηματοδοτηθούν 423 επιχειρήσεις, επιπλέον των 741 επιχειρήσεων που είχαν ήδη εγκριθεί στο τέλος Δεκεμβρίου.
Η δράση αφορά στην ενίσχυση νέων επιχειρήσεων που έχουν δημιουργήσει πρώην άνεργοι 30-55 ετών, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, εκτός της Αττικής και του Νότιου Αιγαίου, με έμφαση στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους της ψηφιακής οικονομίας.
Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλεται ως εξής:
- 1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης
- 2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη ή από την ημερομηνία θεμελίωσης του συνόλου των όρων και των προϋποθέσεων επιλεξιμότητας για υπαγωγή
- 3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη ή από την ημερομηνία θεμελίωσης του συνόλου των όρων και των προϋποθέσεων επιλεξιμότητας για υπαγωγή.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 28.120.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΣΠΑ 2014 – 2020) και του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα (ΕΣΠΑ 2021-2027).
Ισχυρός ανεμοστρόβιλος έπληξε την νότια Γαλλία - Δεκάδες τραυματίες και μεγάλες ζημιές
09:46
Η ελληνική απάντηση στη νέα τουρκική πρόκληση με τα θαλάσσια πάρκα και τα επόμενα βήματα
09:40
Ρεκόρ 7ετίας στα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου - Κορύφωση τέλη του μήνα «βλέπουν» οι ειδικοί
09:38
Οι ΗΠΑ αφαίρεσαν τη Συρία από τον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
09:28