Παράταση στην αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των πλημμυροπαθών
Οι πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του φθινοπώρου του 2023
EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑΓια ένα επιπλέον εξάμηνο πήρε παράταση η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των πληγέντων από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023.
Ειδικότερα, σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρεται πως η πρόβλεψη αφορά τις περιπτώσεις των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί άμεσα από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Σεπτεμβρίου 2023.
Επίσης αφορά και τους δικαιούχους των περιοχών εντός στοχευμένων περιμέτρων που έχουν πληγεί είτε άμεσα από τα πλημμυρικά φαινόμενα, είτε έμμεσα από τις επιπτώσεις των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων.
Στο ίδιο πλαίσιο, έχει ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η παράταση για επιπλέον έξι μήνες η αναστολή των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που επλήγησαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, πλημμύρες και κατολισθήσεις του Σεπτεμβρίου 2023 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Την αμέσως επόμενη περίοδο δρομολογείται από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών η κατάθεση σχετικής νομοθετικής διάταξης, η οποία και θα επιτρέψει την επέκταση της ειδικής πρόβλεψης ως προς τις αναστολές των φορολογικών υποχρεώσεων κατά ένα εξάμηνο, πέραν του αρχικού πρώτου εξαμήνου.
Ταυτόχρονα με την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, για τις αναστολές των φορολογικών υποχρεώσεων, μετά τη θέσπιση της τροπολογίας, θα εκδοθεί και η αντίστοιχη απόφαση, για τις αναστολές των ασφαλιστικών υποχρεώσεων, από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κρατική αρωγή: 2.909 επιχειρήσεις και αγρότες έλαβαν την προκαταβολή του 50%
Η Τράπεζα της Αγγλίας μείωσε τα επιτόκια - Η τέταρτη μείωση του 2025
14:09
Η τρυφερή χριστουγεννιάτικη κάρτα του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον για το 2025
14:02
Ιστορική ημέρα για το Πολεμικό Ναυτικό: Η ελληνική σημαία υψώνεται στη φρεγάτα Belharra «Κίμων»
13:50
Φοινικούντα: Ο 30χρονος αρνείται συνέργεια στο διπλό φονικό - Φέρεται να καθοδηγούσε τον 22χρονο
13:44