ΧΡΗΜΑ

«Φωτιά» οι τιμές στα ακτοπλοϊκά για τους εκδρομείς του Πάσχα

«Φωτιά» οι τιμές στα ακτοπλοϊκά για τους εκδρομείς του Πάσχα
EUROKINISSI

Βαθιά το χέρι στην τσέπη αναγκάζονται να βάλουν, όσοι εκδρομείς επέλεξαν τα νησιά για τις πασχαλινές τους διακοπές, καθώς το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παραμένει και φέτος, υψηλό.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του CNN Greece, η επιβάρυνση για μία τετραμελή οικογένεια με μικρά παιδιά κάτω των 10 ετών, τα οποία μάλιστα πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο, είναι μεγάλη, ακόμη κι αν κάνει την οικονομικότερη επιλογή που έχει στη διάθεσή της για τη μετακίνηση της με πλοίο (διάρκεια ταξιδιού, χωρίς καμπίνα κτλ.) Το κόστος αυξάνεται ακόμη περισσότερο, στην περίπτωση που αποφασίσει να πάρει μαζί της και αυτοκίνητο.

Ενδεικτικά, αναζητώντας την πιο οικονομική επιλογή για το ταξίδι Πειραιάς - Χανιά μετ' επιστροφής, για μία τετραμελή οικογένεια με δύο παιδιά, μαζί με αυτοκίνητο, το κόστος φτάνει συνολικά τα 424 ευρώ. Μόνο για τη μετακίνηση του αυτοκινήτου θα χρειαστεί να ξοδέψουν 158 ευρώ ενώ το υπόλοιπο ποσό περιλαμβάνει τα εισιτήρια, χωρίς καμπίνα, με τα δύο εισιτήρια σε μειωμένη τιμή, εφόσον πρόκειται για παιδιά έως 10 ετών.

Για το ταξίδι Πειραιάς – Νάξος, η οικογένεια μαζί με το αυτοκίνητο της θα χρειαστεί να ξοδέψει συνολικά 540 ευρώ. Αυτή μάλιστα αποτελεί μία από τις οικονομικότερες επιλογές τους, για ταξίδι διάρκειας 5 ωρών και 20 λεπτών, χωρίς καμπίνα, καθώς εάν επιλέξουν ταχύπλοο, για πιο γρήγορη μετακίνηση, το κόστος είναι ακόμη υψηλότερο.

Εάν η ίδια οικογένεια επιλέξει να Ρόδο, για ένα ταξίδι διάρκειας 15 ωρών και 30 λεπτών, χωρίς καμπίνα, θα χρειαστεί να πληρώσει 814,50 ευρώ, εκ των οποίων τα 270,50 αφορούν στο κόστος του αυτοκινήτου.

Αυξημένο είναι το κόστος και στους πιο κοντινούς, στην Αθήνα, προορισμούς, όπως για παράδειγμα είναι η Άνδρος. Τα εισιτήρια από τη Ραφήνα μετ΄ επιστροφής για μία τετραμελή οικογένεια με δύο παιδιά έως 10 ετών, μαζί με το αυτοκίνητό τους, στην οικονομικότερη επιλογή που έχουν στη διάθεσή τους,κοστίζουν συνολικά 250 ευρώ, εκ των οποίων τα 100 ευρώ αφορούν στο αυτοκίνητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ