ΧΡΗΜΑ

Ελλείψεις εργαζομένων σε τουρισμό και εστίαση - Η απάντηση από το JOBmatch

Ελλείψεις εργαζομένων σε τουρισμό και εστίαση - Η απάντηση από το JOBmatch

Ο Σπύρος Πρωτοψάλτης Διοικητής και Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ

Απάντηση στο ζήτημα των ελλείψεων στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης αποτελεί η νέα δωρεάν εφαρμογή της ΔΥΠΑ, JOBmatch, για τη σύνδεση εργοδοτών και εργαζόμενων στους κλάδους του τουρισμού και της εστίας, με πάνω από 3.000 «ματσαρίσματα» ήδη από την πρώτη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο διοικητής ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης εξήγησε πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα JOBmatch για άμεση εύρεση εργασίας σε τουρισμό και εστίαση.

Αναφερόμενος στους επιχειρηματίες του κλάδου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «συναγωνίζονται για τους ίδιους εργαζόμενους, άρα θα πρέπει να προσφέρουν πιο ελκυστικά πακέτα, να τους προσελκύουν».

Χαρακτηριστικά σημείωσε, «προφανώς έχει αυξηθεί πολύ και η ζήτηση για εργαζόμενους και το ζητούμενο είναι ο τουριστικός κλάδος να γίνει πιο ανταγωνιστικός, να μπορέσει να προσελκύσει εργαζόμενους νέους στον κλάδο».

«Αυτό το οποίο εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε τις δύο πλευρές να συναντηθούν, την προσφορά και τη ζήτηση».

«Αν είσαι εργοδότης περιγράφεις ποιον ψάχνεις. Άμα είσαι κάποιος που αναζητάει δουλειά, περιγράφεις τι δουλειά ψάχνεις και αν τα δύο ταιριάζουν η εφαρμογή σας “ματσάρει”».

Επόμενο βήμα είναι οι δύο πλευρές να κλείσουν ραντεβού για συνέντευξη, χωρίς μεσολαβητή.

Μεγάλη ανταπόκριση από την 1η εβδομάδα

Μέσα στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της, έχουν ήδη εγγραφεί 1.124 επιχειρήσεις - κυρίως ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ-μπαρ και υπηρεσίες τουρισμού - καθώς και 5.664 πολίτες που αναζητούν εργασία, 2.555 (45%) εκ των οποίων είναι άνεργοι.

Έως τώρα έχουν γίνει 3.911 matches (αντιστοιχίσεις) μέσω JOBmatch by DYPA ανάμεσα σε επιχειρήσεις και υποψηφίους. Αυτό σημαίνει πως ο εργαζόμενος ειδοποιείται με μήνυμα ότι μια επιχείρηση τον έχει επιλέξει, ενώ έχουν ολοκληρωθεί 1.949 συνεντεύξεις χωρίς καμία διαμεσολάβηση.

Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα (κλικ εδώ) απευθύνεται στις επιχειρήσεις, ενώ οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κατεβάσουν την αντίστοιχη εφαρμογή JOBmatch στα κινητά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ