ΧΡΗΜΑ

JOBmatch: Η νέα εφαρμογή της ΔΥΠΑ για την κάλυψη των ελλείψεων εργαζομένων σε τουρισμό και εστίαση

JOBmatch: Η νέα εφαρμογή της ΔΥΠΑ για την κάλυψη των ελλείψεων εργαζομένων σε τουρισμό και εστίαση
Eurokinissi

Τις ελλείψεις στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης αποσκοπεί να καλύψει η νέα δωρεάν εφαρμογή της ΔΥΠΑ, JOBmatch, για τη σύνδεση εργοδοτών και εργαζόμενων στους κλάδους του τουρισμού και της εστίας, με πάνω από 3.000 «ματσαρίσματα» ήδη από την πρώτη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα ο διοικητής ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης εξήγησε πώς θα λειτουργεί η πλατφόρμα JOBmatch για άμεση εύρεση εργασίας σε τουρισμό και εστίαση.

Αναφερόμενος στους επιχειρηματίες του κλάδου τόνισε μεταξύ άλλων ότι «συναγωνίζονται για τους ίδιους εργαζόμενους, άρα θα πρέπει να προσφέρουν πιο ελκυστικά πακέτα, να τους προσελκύουν».

Χαρακτηριστικά σημείωσε, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ «προφανώς έχει αυξηθεί πολύ και η ζήτηση για εργαζόμενους και το ζητούμενο είναι ο τουριστικός κλάδος να γίνει πιο ανταγωνιστικός, να μπορέσει να προσελκύσει εργαζόμενους νέους στον κλάδο».

«Αυτό το οποίο εμείς πρέπει να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε τις δύο πλευρές να συναντηθούν, την προσφορά και τη ζήτηση».

«Αν είσαι εργοδότης περιγράφεις ποιον ψάχνεις. Άμα είσαι κάποιος που αναζητάει δουλειά, περιγράφεις τι δουλειά ψάχνεις και αν τα δύο ταιριάζουν η εφαρμογή σας “ματσάρει”».

Επόμενο βήμα είναι οι δύο πλευρές να κλείσουν ραντεβού για συνέντευξη, χωρίς μεσολαβητή.

Υπενθυμίζεται πως η πλατφόρμα (κλικ εδώ) απευθύνεται στις επιχειρήσεις, ενώ οι υποψήφιοι εργαζόμενοι θα πρέπει να κατεβάσουν την αντίστοιχη εφαρμογή JOBmatch στα κινητά τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ