ΧΡΗΜΑ

Μηλαπίδης: Λύση για τις ελλείψεις σε τουρισμό και εστίαση οι καλύτερες απολαβές

Μηλαπίδης: Λύση για τις ελλείψεις σε τουρισμό και εστίαση οι καλύτερες απολαβές
ΙΝΤΙΜΕ / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Εφόσον τόσο η κερδοφορία όσο και η τουριστική περίοδος αυξάνονται, πρέπει να δοθούν καλύτερες απολαβές και συνθήκες εργασίας, για να καλυφθούν οι θέσεις εργασίας σε τουρισμό και εστίαση, που αποτελούν τη μεγάλη βιομηχανία της χώρας, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νίκο Μηλαπίδη.

«Η πλατφόρμα (σ.σ. JOBmach) ξεκίνησε να εφαρμόζεται εδώ 15 μέρες και φαίνεται ότι παντρεύει τις τοπικές ανάγκες των εργαζομένων με τις ανάγκες των επιχειρήσεων.

Υπάρχει έλλειμμα σε επαγγέλματα συμπληρωματικά του τουριστικού προϊόντος και περιμένουμε να δούμε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα σύντομα.

Ως Υπουργείο Εργασίας, οφείλουμε να τηρούμε την εργασιακή και ασφαλιστική νομοθεσία, το ίδιο βέβαια και οι επιχειρήσεις.

Έχουμε αρκετά χαμηλούς μισθούς σε σχέση με τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο και οφείλουμε να φροντίσουμε να δοθούν κίνητρα και δέλεαρ στους εργαζόμενους σε δύσκολες συνθήκες να απασχοληθούν με καλύτερες απολαβές».

Η νέα πλατφόρμα της ΔΥΠΑ

Ο κ. Μηλαπίδης μίλησε για τη νέα πλατφόρμα JOBmatch της ΔΥΠΑ η οποία παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο ποιοι υποψήφιοι εργαζόμενοι ταιριάζουν στην αναζήτησή τους, ενώ, παράλληλα, κάθε υποψήφιος ενημερώνεται άμεσα από την εφαρμογή μόλις μία επιχείρηση τον επιλέξει.

«Πράγματι, είναι μια καινούρια πλατφόρμα της ΔΥΠΑ η οποία έρχεται να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της εποχής. Η εικόνα στην αγορά εργασίας έχει αλλάξει άρδην, η ανεργία έχει αποκλιμακωθεί αισθητά, οι νέες θέσεις απασχόλησης αυξάνονται, ο κατώτατος μισθός αυξάνεται, με αποτέλεσμα να έχει αντιστραφεί εντελώς το κλίμα της οικονομίας. Πλέον, από το «βρες μου μια δουλειά» που ίσχυε πριν από κάποια χρόνια στη χώρα, έχουμε περάσει «στο βρες μου εργαζόμενους».

Ως κυβέρνηση, επιθυμούμε τόσο σταθερές και καλοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης και γι’ αυτό προχωράμε σε μια σειρά από ενέργειες.

Χρειαζόμαστε αύξηση της απασχόλησης, και το δημογραφικό είναι το νούμερο ένα ζήτημα που μας απασχολεί προκειμένου οι ρυθμοί ανάπτυξης που απολαμβάνει τώρα η ελληνική οικονομία να διατηρηθούν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ