«Κανένας λόγος παράτασης» στις φορολογικές δηλώσεις ξεκαθαρίζει το ΥΠΕΘΟ
Έλεγχος φορολογικών δηλώσεων
ΑΠΕ-ΜΠΕΠερισσότερες από 4,4 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης 10/7 σημείωσε πως «αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς δεν υπάρχει λόγος καμίας παράτασης».
Υπενθυμίζεται πως η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων είναι η 26η Ιουλίου.
Τι έγινε με τις αυτόματες υποβολές φορολογικών δηλώσεων
Φέτος για πρώτη φορά δινόταν η δυνατότητα σε πάνω από 1,3 εκατομμύρια μισθωτούς-συνταξιούχους να δουν προ-συμπληρωμένη και αυτόματα υποβληθείσα τη δήλωσή τους, χωρίς την παρέμβαση κάποιου φοροτεχνικού ή λογιστή.
Σύμφωνα με τον κ. Τσάπαλος το μισό εκατομμύριο εξ αυτών το έκανε και αυτόματα υποβλήθηκε η φορολογική του δήλωση όλα.
«Από το 1,3 εκατομμύριο πολίτες που είχαν προσυμπληρωμένες δηλώσεις οι 430 χιλιάδων ήταν αυτοί που θέλησαν να μην πληρώσουν λογιστή και να γίνει αυτόματα η φορολογική τους δήλωση».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πόσο φόρο θα πληρώσουν 430.000 ελεύθεροι επαγγελματίες
Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ την τελευταία Κυριακή (28/12) του χρόνου
05:00
Ποιες περιοχές έλαβαν τα μεγαλύτερα ποσά από το επίδομα θέρμανσης - Πότε είναι η επόμενη δόση
04:00
Ποιους πολίτες αφορά η τριπλή επιστροφή ενοικίου το 2026 - Ποια τα ποσά
03:00
Δημόσιοι υπαλλήλοι: Τι κερδίζουν μετά τις φοροελαφρύνσεις
02:00